NA24.no

Selger TV 2 Zebra

TV 2 har inngått avtale med Telenor om kjøp av deres aksjepost i TV 2 Zebra AS. Med denne avtalen avsluttes et eiermessig samarbeid med Telenor som ble innledet med kjøpet av norsk fotball for perioden 2006-2009.
TV 2 har inngått avtale med Telenor om kjøp av deres aksjepost i TV 2 Zebra AS. Med denne avtalen avsluttes et eiermessig samarbeid med Telenor som ble innledet med kjøpet av norsk fotball for perioden 2006-2009. Foto: Montasje/TV2/NA24
Sist oppdatert:
TV 2 kjøper søsterkanalen av Telenor.

TV 2 har inngått avtale med Telenor om kjøp av deres aksjepost i TV 2 Zebra AS. Med denne avtalen avsluttes et eiermessig samarbeid med Telenor som ble innledet med kjøpet av norsk fotball for perioden 2006-2009.

- Vi har hatt et godt samarbeid med Telenor i TV 2 Zebra AS. Det var likevel enighet mellom eierne om at TV 2 Zebras videre utvikling vil bli best ivaretatt med TV 2 som eneeier, sier direktør for strategi og forretningsutvikling i TV 2, Kjetil Nilsen i en meldingen.

- Dette kanalsamarbeidet ble startet opp i forbindelse med at vi kjøpte fotballrettigheter sammen. Vi har bidratt til å bygge opp TV 2 Zebra og TV 2 Sport, men nå som avtalen går mot slutten, er dette en riktig anledning for oss å tydeliggjøre rollefordelingen mellom distributør og innholdseier gjennom å tre ut av eierskapet i TV 2 Zebra, sier Erik Nord, leder for Telenor Media & Content Services i meldingen.

Solgte TV 2
For få dager siden ble det klart at A-pressen selger sin halvdel av TV 2 til danske Egmont for 2,1 milliarder kroner.

Salget kom etter at A-pressen for relativt kort tid siden sikret seg Edda Medias 36 lokalaviser og 23 lokale nettaviser.

A-pressen og Thor Gjermund Eriksen fikk tilslaget for 1,7 milliarder kroner. Pengene til oppkjøpet ble delvis lånt og delvis finansiert av eierne. A-pressens største eiere er Telenor og LO.

Oppkjøpet ga et nytt storkonsern med 4.500 ansatte, men var ikke slik Trond Giske ville ha det.

- Det er en trist dag hvis TV2 nå flagges ut av Norge. Det var et nasjonalt prosjekt å starte TV2, og et viktig løft for medie-Norge. Det er medie-Norges arvesølv som nå går ut av landet, sa Giske til NRK.

Giske-rykter
Siden da har ryktene rundt Giske florert.

  • Giske avviser at han på et nachspiel 5. januar på Lorry skal ha truet med at Harald Norvik ville være ferdig som styreleder i Telenor, hvis han ga grønt lys for TV 2 til Egmont.
  • lfølge DN var Giske så misfornøyd med salgsplanene, at han brukte NHOs årskonferanse til å starte et stormløp mot planene.
  • Fredag ringte LO-leder Roar Flåthen Jens Stoltenberg. og ba ham gripe inn og stoppe Trond Giske, som ble kontaktet av sjefen med klare føringer om å ikke blande seg inn.

Les mer: - Må avklare hvordan eierskapspolitikken skal føres
Les mer: - Vi kan ikke forholde oss til hva Giske sier på et nachspiel
Les mer: Opposisjonen ber Giske redegjøre om TV 2-prosess
Les mer: - Giske må redegjøre for sin rolle
Les mer: - Lite elegant av Giske

Les Stavrums kommentar: Giske trodde han har noe å si

- Bedre kanal
Kjetil Nilsen lover nå en sterkere satsing på TV 2 Zebra, både når det gjelder sport og annet innhold.

- Vi skal fortsette satsingen på TV 2 Zebra for å bygge kanalen videre. Vi har en klar ambisjon om å få opp andelene. Dette skal vi gjøre med flere satsinger, blant annet med flere kamper fra håndball-EM for menn nå i januar, norsk fotball, gode serier og norske produksjoner som passer kanalen, sier Nilsen i meldingen.

TV 2 Sport, som også er en del av avtalen med Telenor, skal også styrkes, sier Nilsen i meldingen.

- TV 2 Sport fortsetter å sende norsk fotball i 2012. Vi skal nå legge inn mer attraktiv sport på kanalen og bygge TV 2 Sport ytterligere slik at kanalen styrkes som en viktig del av vårt premiumtilbud, som også omfatter TV 2 Barclays Premier League HD, sier han i meldingen.

Han er fornøyd med at TV 2 Zebra og TV 2 Sport nå er på TV 2s hender.

- TV 2 Zebra er en veletablert kanal med høy kjennskap hos publikum og bred distribusjon. TV 2 Sport har et betydelig antall kunder, og vi skal sørge for at kanalen utvikles videre som et attraktivt tilbud for de sportsinteresserte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere