Sender Høyre-film på TV

Sender politisk reklamefilm i kveld. Andre kanaler har ikke bestemt seg.

12.03.09 15:42

Det var en klage fra TV-Vest som utløste striden om politisk tv-reklame.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Der bråket startet
- Det er litt av poenget å sende det på TV-Vest, det var der «bråket» startet, sier kommunikasjonsrådgiver Øystein Sundelin i Høyre til NA24 Propaganda.

Partiet hadde forberedt en reklamefilm som de satset på å få på luften i går. Men istedet for å tilate politisk reklame brukte kulturminister Trond Giske til å «komme seg unna». Menneskerettghetsdomstolen var at man måtte tillate politisk reklame for at de små partiene skulle ha en mulighet for å komme til orde.

Som kjent varslet kulturminister Trond Giske i går at man likevel ikke ville anke avgjørelsen , men at politisk tv-reklame likevel ikke skulle være lov.

I går forsøkte Høyre å få en av de kommersielle kanalene til å sende filmen, uten å lykkes. Filmen ble publisert på YouTube og på partiets nettsider. Partiet har vært i kontakt med både TV 2 og TVNorge, men beskjeden derfra er at de foreløpig ikke har fattet noen beslutning om å utfordre forbudet.

-Jeg er glad for at TV-Aftenbladet har valgt å sende vår reklame i kveld. Dette viser at Giskes forslag til løsning ikke henter støtte hos norske TV-redaktører, sier Erna Solberg i en pressemelding.

Her kan du se filmen (saken fortsetter under):

HTML EMBED

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Pensjonistpartiet utfordret forbudet
TV Vest sendte ved lokalvalget i 2003 reklameinnslag for Pensjonistpartiet i Rogaland som daværende Statens medieforvaltning ila kanalen et gebyr.

TV Vest gikk til søksmål mot staten som ble frikjent i Oslo tingrett, og senere i Høyesterett som med fire mot en stemme konkluderte med at Statens medieforvaltnings vedtak var forenlig både med Grunnloven og Den europeiske menneskerettighetskonvensjon. TV Vest brakte deretter saken inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstol (EMD) i Strasbourg som konkluderte med at det måtte åpnes for at også de mindre partiene måtte få mulighet til å komme til orde på tv.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag