*Nettavisen* Økonomi.

Sendte Radio 1 ulovlig

Foto: Medietilsynet

Radio Pluss videresendte Radio 1 Hits ulovlig i Oslo.

Medietilsynet gjorde i fjor sommer en kontroll av Radio Pluss’ sendinger for å vurdere hvorvidt Radio Pluss oppfylte kravet i kringkastingsforskriften.Bakgrunnen for kontrollen var et nytt samarbeid mellom Radio Pluss og SBS.

Kulturdepartementet har slått fast at nisjeradiokonsesjonæren Radio Pluss, gjennom å videresende SBS-stasjonen Radio 1 Hits, har brutt kravet om at konsesjonæren selv skal benytte sin konsesjon, ifølge en pressemelding.

Les vedtaket om konsesjon her

I et endelig vedtak slutter departementet seg til Medietilsynets vurdering av samarbeidet mellom de to radiostasjonene. Departementet er enig med tilsynet i at en direkte videresending av Radio 1 Hits i Radio Pluss’ sendetid, innebar at de framsto som en og samme radio og at det ikke var selvstendig redaksjonell virksomhet hos Radio Pluss. Tilsynet kontrollerte Radio Pluss sendinger i fjor sommer, for å vurdere om Radio Pluss oppfylte kravet i kringkastingsforskriften § 1-4 om selv å benytte konsesjonen.

Les departementets klageavgjørelse her

Samlet sett innebærer videresendingen en omgåelse av de hensyn som kravet til bruk av konsesjonen skal ivareta.

- Vi er tilfreds med at Kulturdepartementet slutter seg til Medietilsynets vurderinger i denne saken, sier direktør for konsesjon og tilsyn, Gudbrand Guthus. Han mener det er av stor prinsipiell betydning når departementet i klagebehandlingen har slått fast at nisjeradioer ikke står fritt til å videresende andre radioers innhold.

- Denne saken er viktig for det lokale mediemangfoldet, fordi den fastslår at de ulike lokalradioene skal ivareta en selvstendig redaksjonell profil. Dette gjelder også ved samarbeid med andre radioer, sier Guthus.

Han varsler at Medietilsynet i tiden framover vil følge med på at lokalradiokonsesjonærer selv benytter konsesjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag