*Nettavisen* Økonomi.

Sesam inn i Media Norge

Men hva som skjer med E24 er fortsatt uvisst.

26.02.08 16:48

APOTEKERGATA, OSLO (NA24): Integrasjonen mellom Schibsted Søk og Finn kan føre til at Sesam blir med over i Media Norge-fusjonen.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Det kom frem under Schibsteds pressekonferanse i anledning av godkjennelsen til mediefusjonen fra Klagenemnda for eierskap i media.

Les også: Ja til Media Norge

Tett integrert
I begynnelsen av februar ble det klart at Sesam ble tettere integrert med Finn for å utnytte synergiene mellom de to selskapene. Finn tok over 55 prosent av aksjene, og Finn blir med over til Media Norge. Dermed er det duket for at også Sesam blir med over i det nye mediekonsernet.

- Sesam er sterkt integrert i Finn i dag og det er naturlig at det blir med inn i det nye selskapet, svarte konserndirektør i Schibsted, Birger Magnus på spørsmål fra NA24 Propaganda.

Les også: FINN tar Sesam-styring

E24 er et annet nettselskap det er uvisshet rundt. Per i dag eier Aftenposten 60 prosent av nettavisen, mens VG eier resterende. Det betyr at 60 prosent av aksjene i selskapet enn så lenge flyttes med Aftenposten inn i Media Norge, hvor de andre tre fusjonskameratene til sammen eier 30 prosent av NA24, E24s argeste konkurrent.

Om det medfører salg av Aftenpostens aksjer er enn så lenge uvisst.

- Det vet vi ikke, det vurderes hva som skal skje, men det er ikke sikkert vi må gjøre noe, sa Magnus under pressekonferansen.

Klare til å øke
På den andre siden av gjerdet står VG som godt kunne tenkt seg ta over nettstedet.

- Jeg har tro på denne type nettsteder og synes dette har vært et vellykket samarbeidet. Jeg vil avventende i forhold til hva de vil gjør med NA24, for det er klart at vi vil være avventende med hensyn til hvordan man vil forholde seg til dette i Media Norge, sier VGs administrerende direktør Rolv Ryssdal.

- Dersom VG får muligheten, vil dere kjøpe dere opp i E24?

- Selve fusjonsavgjørelsen kom litt overraskende for meg, så det er ikke noe vi har tenkt veldig nøye gjennom. Det er klart at vi kan gjerne ta diskusjonene om å øke vår eierandel i E24. Vi kan gjerne øke og ha et større ansvar, sier Ryssdal.

VG eier også 45 prosent av aksjene i Sesam.

Media Norge-partnerne Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad eier til sammen 30 prosent av NA24.

Har du medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.