Setter design på dagsorden

Foto: (Norsk Designråd)

Jan Stavik har høye visjoner for designutviklingen i Norge og Europa.

1. oktober blir den første felles designdagen for alle medlemslandene i EU. Samtidig er design på vei inn i den europeiske innovasjonssatsingen, takket være norsk innsats.

Innovasjon
EUs designdag arrangeres for første gang i år, og tanken er å understreke hvor viktig design er som innovasjonsverktøy for bedrifter og organisasjoner i medlemslandene. Det er interesseorganisasjonen BEDA og Stavik som står bak dagen, som vil bli markert av nasjonale designorganisasjoner i hvert av EU-landene.

- Design er på alvor på vei inn i EUs innovasjonstankegang, sier Jan Stavik, i en pressemelding.

Han ble president for den europeiske designorganisasjonen BEDA tidligere i år. Siden 2007 har han vært organisasjonens visepresident.

Møtte EU-presidenten
De siste årene har Stavik og interesseorganisasjonen jobbet for å få design inn på EUs innovasjonsagenda. I fjor fikk man et møte med EU-president José Manuel Barroso. Dette ble fulgt opp med et nytt møte med visepresident Günter Verheugen.

- Vi hadde svært konstruktive samtaler, og resultatet ble et EU-dokument som i klare ordlag identifiserer design som et viktig verktøy for å oppnå innovasjon og styrke lønnsomhet og konkurransekraft. Dette er et viktig gjennombrudd for design i europeisk sammenheng, sier Stavik, Han er også administrerende direktør i Norsk Designråd.

- EU ser i dag på design som nødvendig for å skape en bro mellom kreativitet og innovasjon. Design kan styrke europeisk konkurransekraft i fremtiden, sier Stavik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag