NA24.no

Sier nei til lønnskutt

Sist oppdatert:
DN-journalistene sier nei til lønnskutt. Men er åpne for andre løsninger.

Dagens Næringsliv prøver å kutte kostnader, men de ansatte avviser direkte lønnskutt.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Denne tirsdagen er det kommet frem at flere av DN-lederne velger å kutte i egen lønn, og i et åpent brev til de ansatte ber de dem gå med på det samme.

Les mer: DN-lederne kutter i egen lønn

- Het uakseptabelt
- Det er helt uaktuelt å akseptere et direkte kutt i journalistenes lønninger, sier klubbleder Bård Bjerkholt i Dagens Næringsliv til NA24 Propaganda.

Tirsdag ettermiddag avholdt redaksjonsklubben møte og diskuterte ledelsens utfordring om å følge etter i et lønnskutt på fem prosent, noe 15 ledere i NHST-konsernet har sagt seg villig til som et bidrag til innsparinger i konsernet.

- Det er en linje vi ikke kommer til å gå inn på, sier Bjerkholt.

Norges Handel og Sjøfartstidene, morselskapet til Dagens Næringsliv, gikk på en real smell i tredje kvartal. Annonsemarkedet er rammet hardt av finanskrisen og det slår ut på bunnlinjen til selskapet.

Les mer: Annonsesmell hos DN

Konsernet skal kutte 80 millioner, og 50 av disse skal tas i Dagens Næringsliv.

Klar for diskusjon
Selv om han ikke godtar direkte kutt, understreker Bjerkholt imidlertid at redaksjonsklubben er mer enn villig til å gå inn i en diskusjon om andre typer ordninger for lønnsreduksjoner.

- Det kan for eksempel tenkes at flere av våre medlemmer er villige til å ta ut mer ferie enn vanlig. Og at reduksjoner i arbeidstid også kan diskuteres. Vi er i det hele tatt åpne for en dialog med ledelsen om hvordan vi sammen kan komme til et fornuftig resultat av bedriftens sparetiltak, sier Bjerkholt.

Krever forhandlinger
Klubblederen er imidlertid helt klar på at lønn skal følge tariffordninger og være et resultat av forhandlinger.

- Har klubben gjort et formelt vedtak i sakens anledning?

- Nei, det trengs ikke i den nåværende fase.

Redaksjonsklubben i Dagens Næringsliv gikk dermed ikke på den lønnsfinta konsernledelsen, ved konserndirektør Gunnar Bjørkavåg, forsøkte seg på med sitt brev til de ansatte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere