NA24.no

Foto: AFP/Scanpix

Sier unnskyld til Madeleine-foreldre

Sist oppdatert:
Britiske aviser kryper til korset og betaler erstatning.

Forsidene til flere britiske aviser er onsdag prydet av en unnskyldning til Kate og Gerry McCann.

Fire aviser - The Daily Express og Sunday Express, sammen med Daily Star og Daily Star Sunday - har gått med på å betale en erstatning til Madeleines foreldre for å ha antydet at de var involvert i datterens død, melder BBC.

Ifølge Sky News utbetaler Express-avisene en erstatning på om lag 6,6 millioner norske kroner.

«Fullstendig uskyldige»
To av avisene, The Daily Express og Daily Star, trykker en uforbeholden unnskyldning på sine forsider onsdag. Avisene beklager at de har antydet at paret stod bak dødsfallet til sin egen datter, og deretter skjulte sporene sine.

Tabloidene skriver at det overhodet ikke er noe som støtter slike påstander, og at foreldrene er «fullstendig uskyldige» i sin datters forsvinning.

- Vi håper mistanken som i mange måneder har formørket livet deres, snart blir hevet, heter det i beklagelsen, heter hos Daily Express.

Avisene betaler også en «betydelig sum» til foreldrene etter å ha trykket det McCanns advokater kaller «svært ærekrenkende» artikler. En av avisenes advokater vil onsdag - etter foreldrenes ønske - lese opp en unnskyldning for en dommer i retten. Saken omhandlet rundt 100 artikler, hvorav 42 som ble trykket i Daily Express.

Erstatning til Madeleine-fond
Det er tidligere kjent at foreldrene vurderte å gå til retten for en ubalansert og ukorrekt dekning av forsvinningssaken i de aktuelle avisene. Nå er de altså kommet til et forlik med avisgruppen.

Foreldre har sagt at erstatningssummen vil gå til Madeleine-fondet som er opprettet for å bidra til en oppklaring av saken.

Madeleine forsvant sporløst fra en ferieleilighet i Praia da Luz i Algarve 3. mai i fjor. Foreldrene Kate og Gerry var lenge formelt mistenkt av portugisisk politi for å ha vært innblandet.

- U-sving av avisene
Mediekommentatoren Roy Greenslade kaller det enestående at to store nasjonale aviser på samme dag bringer en slik unnskyldning på sine forsider.

- Dette er et utrolig tilbaketog - en u-sving - av Express-avisene, sier Greenslade til BBC.

Tabloidene har ifølge BBC gått med på alle foreldrenes krav og betaler dessuten saksomkostningene deres. Dermed har også de også unngått en potensielt langvarig og kostbar rettssak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere