*Nettavisen* Økonomi.

Sirkus i Stavanger

Det blir ingen utsettelse av avstemningen om Stavanger Aftenblad skal inn i Media Norge.

15.02.07 20:39

STAVANGER (NA24): Tre timer etter at generalforsamlingen startet er det nå bestemt at det skal stemmes om Stavanger Aftenblad skal gå inn i Media Norge eller ei. Det skjer etter litt over en times diskusjoner om generalforsamligen skal utsettes eller ei.

NA24 - din næringslivsavis

Problemet som har oppstått i Stavanger er en større opsjonsavtale. Knappe tre kvarter før aksjonærene samlet seg i Stavanger inngikk Pareto på vegne av Schibsted en avtale med 15 aksjonærer om kjøp av deres aksjer.

Schibsted brukte 333 millioner kroner på å kuppe flertallet i generalforsamlingen.

- Trill rundt
- Det går trill rundt her nå, sier en aksjonær til NA24 Stavanger. Aksjonæren er en av de som ønsker å utsette generalforsamlingen.

Avtalen forutsatte at aksjonærene stemmer ja til fusjonen. Det har satt sinnene i kok hos flere en Aftenbladets svenske storaksjonær og uttalt fusjons-motstander Stig Fredriksson. Og på grunn av Aftenbladets stemmerettsbegrensninger oppstod det en situasjon der generalforsamlingen måtte stemme over hvem som egentlig får stemme.

LES OGSÅ: Kuppet Stavanger

Hissige diskusjoner
Etter lengre diskusjoner og en del hissige replikkvekslinger har generalforsamlingen nå avgjort at aksjonærene skal behandles ikke som en gruppe. De får dermed stemme hver for seg.

Det er til tider kaotiske tilstander under generalforsamlingen i Stavanger. Flere aksjonærer gir tydelig uttrykk for frustrasjon over den situasjonene de er satt i. Mange samtaler blir ført i lukkede hjørner. Flere gir tydelig uttrykk for sinne og oppgitthet.

- Dette er Schibsteds måte å kunne få kjøre sitt race tordnet Aftenbladets storaksjonær Stig Fredriksson da avtalen ble klar tidligere på kvelden.

- En skam, sier enkelte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.