NA24.no

Sitter på begge sider av bordet

Kjell Inge Røkkes mann i dobbeltrolle.

Kjell Inge Røkkes private pressetalsmann Rolf Nereng lobber også for den svenske Wallenberg-familien i kampen om å få levere jagerfly til staten, skriver Dagens Næringsliv .

NA24 Propaganda – landets største medienettsted

Svenske Saab og Investor, som da eies av Wallenberg familien, har sammen med den norske stat gått inn på eiersiden av Aker Holding.

Ifølge DN håper svenskene at denne avtalen skal føre til lukrative kontrakter, og da spesielt den norske stats kjøp av nye jagerfly. Saab og Investor eier nemlig Jas Gripen, et jagerfly staten nå ser nærmere på.

Midt oppi dette står da pressetalsmann Rolf Nereng. Nereng har siden i fjor vært ansatt av svenskene. Samtidig har han alliert seg med den norske avdelingen av Burston Marsteller, i tillegg til at han er Røkkes private pressetalsmann.

Med «en fot i hvert bed» blir Nerengs rolle i de ulike selskapene, og da også statens oppkjøp av nye jagerfly, sett på med kritiske øyne.

Nereng nekter likevel for at han fungerer som bindeledd i kampen om flyene.

Ifølge Nereng har han heller ingen innblanding i Aker Holding.

- Aker Holdning er del av Røkkes forretningsvirksomhet. Og det har jeg ikke noe med å gjøre. Her er det veldig ryddige forhold, sier han til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere