Gå til sidens hovedinnhold

Siv refser Gro-bok

- Hva ville skjedd hvis vi skrev en hyllende barnebok om Carl I. Hagen?

Frp vil forhindre at kulturministerens Anniken Huitfeldts Gro Harlem Brundtland-biografi for barn blir kjøpt inn av staten

– Det kan godt hende at boken kan bli en bestselger, men det må ikke skje med skattebetalernes penger, sier partileder Siv Jensen til Dagbladet.

- Det ville skapt ståhei
Hun ser for seg at en lignende bok om Carl I. Hagen eller Anders Lange ville skapt mye ståhei om misbruk av makt og posisjoner.

«Fortellingen om Gro Harlem Brundtland », ble lansert mandag og har målgruppen 8-13 år.

– Politiske barnebøker er noe helt nytt vi ikke har sett i Norge. Jeg mener det er en dårlig utvikling. Barn skal slippe å bli utsatt for politisk propaganda, sier Frps politiske talsmann, Ib Thomsen, til Dagbladet.

«Indoktrinering»
Thomsen har ikke lest boken, men nøler ikke med å kalle dette «indoktrinering».

- Det beklagelige er at Statens innkjøpsordning føler seg presset til å kjøpe boken og at kun en politiker omtales. Hvorfor ikke skrive om flere politikere, som Carl I. Hagen (Frp) og Kåre Willoch (H), sier han til Nettavisen - og legger for til:

- Jeg håper ikke det skjer! Jeg synes barnebøker skal være annerledes. Skolen klarer å nyansere bildet ved å informere i bredden og dybden og se på helheten i politikken, mener Thomsen.

- Hva vil du gjøre videre?

- Jeg vet ikke om jeg kan gjøre så mye mer. Statens innkjøpsordning føler nok at de må ta inn boken til Huitfeldt, hun er jo nærmest «sjefen» deres - bevilger pengene og styrer departementet dette kanaliseres gjennom, utdyper Thomsen overfor Nettavisen.

Drømmehagen - for barna
Han synes det er pussig at Huitfeldt distanserte seg fra debatten om «Drømmehagen»:

- Det er jo klare likheter til denne saken og handler om hva vi skal tilby barna, sier Thomsen.

Les også: Tar Barne-TV opp i Stortinget

Facebookgruppen «Gi oss Drømmehagen tilbake» har nå 23.708 tilhengere.

- Ikke propaganda
Huitfeldt på sin side avviser at boken er propaganda og sier også at det er ikke er noen «fagkritisk» gjennomgang.

Kagge forlag skriver i sin omtale av boken:

Gro ble etter hvert Norges første kvinnelige statsminister, leder i Verdenskommisjonen for miljø og utvikling og leder for Verdens helseorganisasjon. Da hun gikk av som statsminister i 1996, var hun hele Norges landsmoder.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken