NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Sjefen fikk ti mill.

Sist oppdatert:
Kjell Aamot casher inn i Schibsted

Det er lønnsomt å lede landets største mediekonsern. Bare i ren lønn hentet Kjell Aamot inn tre millioner kroner i 2007.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Det viser årsrapporten fra Schibsted. Konsernsjef Aamot sopte inn til sammen ni millioner kroner i løpet av fjoråret i form av pensjonskostnader, bonus, lønn med feriepenger og opsjonsfortjenester.

Konsernsjefen hevet en bonus på 1,125 millioner kroner i 2007. I tillegg ble det satt av i overkant av 1,5 millioner kroner til pensjon. Som for øvrige opsjonsholdere i Schibsted var det siste frist til å løse inn en del av opsjonene. Denne innløsningen ga Aamot en gevinst på i overkant 4,8 millioner kroner.

Dermed ble Aamot «opsjonsvinneren» i konsernledelsen. Konserndirektørene Trond Berger, Birger Magnus og Sverre Munck hadde alle en gevinst på rundt 2,5 millioner kroner.

Schibsteds konserndirektør i Sverige Gunnar Strömblad var i fjor nummer to på lønnsstigen i Schibsted. Han hadde en lønn med feriepenger på 2,9 millioner kroner. Alt i alt hentet han inn rundt sju millioner kroner i fjor.

Har du medietips - ta kontakt med NA24 Propaganda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere