NA24.no

Sjefen slutter i Aftenposten

Hilde Haugsgjerd, sjefredaktør i Aftenposten.
Hilde Haugsgjerd, sjefredaktør i Aftenposten. (Aftenposten)
Hilde Haugsgjerd slutter før tiden.

Hilde Haugsgjerd slutter som sjefredaktør i Aftenposten etter ni år i avisa. Det er ikke klart hvem som overtar jobben.

Haugsgjerd ble konstituert som sjefredaktør i 2008 og ansatt i jobben året etter. Hun har avtale om å gå av ved fylte 62 år, men velger å fratre noen måneder tidligere, opplyser avisa.

Flere årsaker
- Det er flere årsaker til at jeg mener dette er et bedre tidspunkt enn å vente til sommeren. Aftenposten har i høst store prosjekter på gang som jeg har ansvaret for på redaksjonell side: Digital betalingsløsning, nytt A-magasin, og en plan for Aftenpostens utvikling de neste tre-fire årene. Det er et naturlig tidspunkt å slutte på når disse prosjektene er loset i havn, sier Haugsgjerd.

Hun peker også på at avisa er i ferd med å flytte fra Posthuset til Akersgata.

- Det er ikke bare en fysisk flytteprosess, det gir også muligheter for kulturell, organisatorisk og faglig endring. Den sjefredaktøren som skal stå ved roret i nye lokaler, bør legge premissene for innflyttingen.

– Bør få velge
Haugsgjerd viser også til at avisas nyhetsredaktør, Ole Erik Almlid, slutter i jobben.

- Det er problematisk å ansette en nyhetsredaktør som min etterfølger skal arve etter få måneder. Han eller hun bør selv få velge sin nyhetsredaktør, sier den avtroppende Aftenposten-redaktøren.

Styreleder i Aftenposten, Didrik Munch, trekker fram at Haugsgjerd har vært en drivende kraft i Aftenpostens omstillingsprosess.

- Hilde har satt tydelige spor etter seg både på papir og digitalt. Mens andre aviser har redusert sin utenriksdekning, har Hilde styrket denne i Aftenposten med en egen, daglig Verden-seksjon. Helgeavisene har fått en solid opprusting, og Oslo-satsingen er blitt bredere og bedre gjennom etableringen av Osloby og en egen lokalseksjon i morgenutgaven, sier Munch. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere