NA24.no

Skal bruke 230 millioner på kino

Foto: Festningen Eiendom as
Nordens største og mest avanserte kinolerret er planlagt i Oslo.

Festningen Eiendom as og SF Kino har planene klare for det som kan bli Nordens mest spektakulære kino og kulturarena, skriver Festningen Eiendom as i en pressemelding.

Festningen Kino vil bestå av hele ni saler, med tilsammen 1780 stoler fordelt på totalt 6.700 kvm. Den 723 kvm store hovedsalen vil by på de helt store filmopplevelsene. Salen har plass til 500 publikummere og vil få Nordens største 3D-lerret – 23 meter langt og 9,6 meter høyt. Den nyeste teknologien innen 3D teknologi skiller seg fra den gamle formen for 3D-visning som finnes på de fleste kinoer. Filmene gjøres direkte i 3D-format, og effektene legges ikke på i etterkant. Den digitale projektoren viser utrolige 144 bilder per sekund, i motsetning til den gamle 35 mm filmen som viser 24 bilder per sekund. Dette gjør at bildet blir knivskarpt. Samtidig skaper en ny form for polariserende 3D-briller en dybde i filmopplevelsen som tidligere ikke har vært mulig.

Det kommer frem om planene i meldingen

Renseanlegg blir kino
Festningen Eiendom as ønsker i samarbeid med SF Kino å utvikle Norges største kinosenter i det gamle renseanleggets bygningsmasse i Kvadraturen.

Festningen Kino sin utforming skal reflektere beliggenheten, historien og de eksisterende konstruksjonene, og skal bevare alle elementer i det bygningsmiljøet som beliggenheten gir, heter det i meldingen.

Muren er anleggets arkitektoniske hovedelement, og er eksponert både utvendig og innvendig gjennom alle tre etasjer, slik at den gir umiddelbar gjenkjennelse og orientering til publikum når de forlater illusjonens verden inne i salene. Rekken av vindusåpninger med sitt tilskudd av lys gir veggen karakter både utvendig og innvendig, og fungerer som det orienterende elementet i anlegget - en vesentlig faktor for publikums trygghet og trivsel i et så stort anlegg.

Det eneste inngrepet av betydning i muren er å etablere inngangsdøren i det sentrale ventilasjonstårnet. Planløsningen må være enkel, logisk og lettfattelig.

Åpnes i 2013
Selskapene bak dette anbudstilbudet anslår prosjektet til å koste 230 millioner kroner.

Antatt byggetid er satt til 18 måneder fra rammetillatelse er gitt. «Med forhåpninger om mulig byggestart i mai 2012 vil det si at vi krysser fingrene for å vinne konkurransen om å bygge, utvikle og glede oss til en "Grand Opening" av Norges største og mest storslåtte kino og kulturarena i desember 2013», heter det i meldingen fra Festningen Eiendom as og SF Kino.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere