NA24.no

Skal dra en milliard til tv-skjermene

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Beijing-OL håper å sette ny tv-rekord til sommeren.

Aldri før har en milliard tv-seere fulgt en sportsbegivenhet direkte foran skjermene. Men nå er det duket for nye titterrekord.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Overdriver tallene
Iallfall hvis spådommene til analysefirmaet Initiative Sports Futures slår til. Initiative regner med at åpningsseremonien til sommerens olympiske leker trekker til sammen en milliard TV-seere.

Analysesjef Kevin Alavy forteller International Herald Tribune at andre sportsarrangementer har hevdet å ha en milliard tittere, men at tallene er overdrevet. Blant annet teller man med seere som ikke har fulgt sendingen live, men som får med seg oppsummeringen.

Alavy poengterer at idrettsarrangørene ofte oppgir seerpotensialet i hele verden istedenfor mer realistiske anslag.

Super Bowl vant i fjor
Den mest beglodde sportssendingen i fjor var Super Bowl, finalen i amerikansk fotball. I snitt så 97 millioner mennesker kampen.

På fjerdeplass følger VM-finalen i rugby med 33 millioner seere, mens Brazilian Grand Prix (Formel 1) og Mesterliga-finalen mellom Liverpool og AC Milan kapret henholdsvis sølv og bronse.

Til sammenligning trakk VM-finalen i 2006 i virkeligheten 260 millioner TV-publikummere, mens 161 millioner i snitt fulgte Euro-finalen i 2004. Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har hevdet at en milliard så VM-finalen mellom Italia og Frankrike.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere