NA24.no

Foto: Roald, Berit

Skal markedsføre Norge med Østfold

NTW til Sarpsborg og Fredrikstad neste år.

Østfold er tildelt neste års Norwegian Travel Workshop (NTW), den største arena i Norge for de som jobber med å få turister til Norge. Dette ble offentliggjort under årets NTW i Haugesund.

Norwegian Travel Workshop (NTW) er den viktigste møteplassen for norsk reiseliv og vil mellom 23. – 26. april neste år arrangeres i Sarpsborg og Fredrikstad.

Hvert år kommer over 300 utenlandske turoperatører til NTW for å kjøpe norske reiselivsprodukter. I løpet av tre hektiske dager vil ca. 8000 forhandlingsmøter bli gjennomført.

-Dette er en unik mulighet til å vise fram Østfold. Østfolds bronsealder funn, festningsverk, Gamlebyen i Fredrikstad, og Inspiria Science Center, er tydelige bærere av vår historie og viktige perspektiver på fremtiden. Derfor vil temaet for arrangementet være – Historien om fremtiden, sier Børre Berglund, styreleder i Østfold Reiseliv.

Norwegian Travel Workshop (NTW) er en viktig salgsarena for norske og utenlandske reiselivsaktører. Deltakelse gir mulighet til direkte forhandlinger, kontraktinngåelser og relasjonsbygging, slik at salget av norske reiselivsprodukter opprettholdes, fornyes og økes.

- Norske reiselivsopplevelser er i verdensklassen. Vi ønsker at flere utenlandske turoperatører skal få øynene opp for alt Norge har å tilby. Vi mener Østfold vil markedsføre Norge på en flott måte og skape en fin ramme rundt Norwegian Travel Workshop neste år, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

To byer en visjon
De to destinasjonene Sarpsborg og Fredrikstad vil arrangere NTW sammen. Arrangementet vil benytte hotellene i begge byene.

Gjennom Østfold Reiseliv søkte de to destinasjonene Sarpsborg og Fredrikstad, om å få arrangere NTW i 2012.

- Vi er veldig glad for å ha fått NTW til Østfold. Tidspunktet passer prefekt med vår satsning på det internasjonale markedet. NTW er en av Nord Europas beste arrangement innenfor reiseliv, og erfaringer fra tidligere arrangement viser en økning i reiselivet hos arrangørstedet, sier Berglund, styreleder i Østfold Reiseliv.

Motiverte
Destinasjonsselskapene, kommunene og Østfold fylkeskommune er alle svært motivert for oppgaven de nå står ovenfor.

- Vår satsning på opplevelsesnæring er en viktig del av den regionale utviklingen. Et samlet reiseliv som selger det flotte fylket vårt er en riktig vei å gå” sier Ole Haabeth, fylkesordfører.

- Reiselivet i Sarpsborg og Fredrikstad har god erfaring fra større arrangement, både konferanser og kulturarrangementer, sier Pål Antonsen, leder for Visit Sarpsborg og Maya Nielsen Mellum, leder i Opplev Fredrikstad.

- Vi er sikre på at vi sammen vil kunne gjennomføre NTW med høy kvalitet og et stort engasjement

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere