*Nettavisen* Økonomi.

Skal samle flere mobiler

Idrettspresident Børre Rognlien i Norges idrettsforbund. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Telenor og NIF åpner for ny runde med mobilinnsamling i 2012.

Tirsdag 17. januar kl 09:00 har ditt idrettslag sjansen til å bli ett av de heldige lagene som får være med på en helt spesiell miljødugnad. Telenor og Norges idrettsforbund åpner nemlig for 500 nye lag i dugnadsaksjonen som ga seks millioner kroner til idretten i fjor.

- På fem måneder klarte norske idrettslag å tømme roteskuffer over hele Norge for 171 904 brukte mobiltelefoner, som igjen sikret seks millioner i dugnadsinntekt til idretten. Vi er veldig spente på om lagene som blir med i vår klarer å slå rekorden som ble satt i fjor, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge i en melding.

Idrettslag som ønsker å sikre seg gode inntekter til klubbkassa og gjøre et løft for miljøet ved å samle inn brukte mobiltelefoner, har muligheten til å søke om å få bli med tirsdag morgen kl 09:00 på Norges idrettsforbunds hjemmesider idrett.no. Idrettslagene får 35 kroner for hver brukte mobil de samler inn.

Store muligheter for idretts-Norge
- I fjor forsvant de 500 plassene på 2 timer, så det gjelder å kjenne sin besøkelsestid. Vi vet at idrettslagene setter stor pris på denne dugnadsformen. Tilbakemeldingene fra idrettslagene som var med i den første runden har vært veldig positive, både med tanke på dugnadsform og inntjening, sier idrettspresident Børre Rognlien i meldingen.

500 nye lag vil få sjansen til å være med på vårens innsamlingsrunde. I tillegg vil også 200 lag fra forrige runde fortsette dugnadsarbeidet, så totalt vil det være 700 lag. Det lønner seg å være tidlig ute, men NIF og Telenor vil påse at det blir en viss geografisk spredning for å få lag fra hele landet med.

Vi har et stort miljøansvar
7 av 10 har en eller flere brukte mobiltelefoner liggende i roteskuffen, viser en undersøkelse Norstat har gjennomført for Telenor. I tillegg fikk mange også en ny mobil i løpet av 2011.

- Nordmenn er blant verdens mest avanserte mobilbrukere. Vi bor i et land med god dekning og høye hastigheter over hele landet. I tillegg har vi tilgang på nye og moderne mobiltelefoner, og over halvparten av mobiltelefonene i Telenors nett er i dag smarttelefoner. Dette gir oss store muligheter, men også et stort ansvar for å sørge for forsvarlig resirkulering og gjenbruk av våre gamle mobiler, sier Svendsen i Telenor i meldingen.

De brukte mobilene som idretts-Norge samler inn vil bli sendt til Telenors sertifiserte returpartner Regenersis i Storbritannia. Her blir telefonene sortert for resirkulering eller gjenbruk.

Du kan støtte idretts-Norge
- For idretten er samarbeidet med Telenor svært verdifullt. På denne måten sikrer vi gode inntekter til lokale idrettslag over hele Norge, i tillegg til at vi bidrar til et bedre miljø. Vi gleder oss nå til å se hvilke idrettslag som blir med på vårens innsamlingsaksjon, og ikke minst til å komme i gang med ny runde, sier idrettspresident Rognlien.

Listen over hvilke idrettslag som blir med på årets innsamlingsaksjon blir offentliggjort den 27. januar, og startskuddet for vårens innsamlingsaksjon blir på mobilreturens dag den 5. mars.

- På verdens miljødag den 5. juni får vi vite om vi klarer å slå fjorårets rekord. Jeg oppfordrer alle til å bidra til at idrettslagene som snart skal ut å banke på dører får en så enkel jobb som mulig, sier Svendsen i Telenor i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.