*Nettavisen* Økonomi.

Skal selge til Skandinavia

Foto: (Steria)

Trygve Solem blir skandinavisk salgsdirektør i Steria.

Nordmannen Trygve Solem har fått stillingen som salgsdirektør for Steria i hele Skandinavia.Han har jobbet i Steria i 11 år, og har inntil nylig vært direktør for forretningsutvikling.

- Jeg får ansvaret for at vi holder salgstrykket oppe og at vi styrker kunderelasjonene i Norge, Sverige og Danmark, sier Solem i en melding.

Solem startet i den nyopprettede stillingen 1. september, samtidig som han også gikk inn i Sterias skandinaviske ledergruppe. Han forklarer at i privat sektor er det særlig stor pågang fra kunder som har aktivitet i hele Skandinavia.

Må tenke skandinavisk
- Derfor må vi tenke skandinavisk – ikke bare lokalt – slik at vi også i fremtiden vil være i stand til å vinne de viktige kontraktene og vokse videre. Vi må i enda sterkere grad utnytte den samlede kompetansen i de tre landene, sier han i meldingen.

Steria Norge står for omkring 70 prosent av omsetningen i Skandinavia. Solem forteller at utviklingen er god i Danmark, mens et prioritert område blir å øke veksten i Sverige.

Internasjonalt ansvar
Solem skal også lede Sterias internasjonale biometrisatsing – en satsing som er forankret i kompetanse som sitter i Norge. Han får også ansvaret for en rekke internasjonale tjenesteområder i Skandinavia, blant annet bank og finans, helse og telekom.

Tidligere har Trygve Solem vært både salgsdirektør og direktør for offentlig sektor i Steria, før han i 2005 ble direktør for teknologidivisjonen. Han har nesten 20 års erfaring med salgsledelse og ledelse i it-bransjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.