NA24.no

Skal ta rotta på Twitter og Facebook

Foto: NA24 Montasje
Sist oppdatert:
Nysatsing under testing.

Vine er navet på nettverket som nå er under betatesting i USA. Nettverket er et hyperlokalt, personlig meldings- og alarmsystem, forteller Brier Dudley i sin blogg på nettutgaven til Seattle Times.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Vine skal gi brukerne en panel som de kan bruke for å holde oversikt over familie, venner, aktiviteter og arrangementer i nærmiljøet.

Samler Facebook og Twitter
Det lille programmet - som skal ligge på PC-skjermen - viser et virtuelt kart over brukerens nærområde og statusen til kontaktene. Den har også en egen funksjon for å sende varsler og rapporter enten fra PC eller som tekstmeldinger fra en mobil.

- Vine kan brukes av familier, skoler eller fotballag for å varsle om timeplan og endringer. Løsningen kan også brukes individuelt for å følge lokale nyheter og andre datastrømmer som for eksempel Facebook, skriver Dudley i sin blogg.

(Saken fortsetter under bildet.)

Brukes når det smeller
Microsoft ønsker også at tjenesten skal brukes av krise team som skal kunne bruke den til sende og motta informasjon under en krise eller en annen stor hendelse.

En krisekoordinator har testet Twitter og Facebook til denne bruken, men har mer tro på Vine.

- Løsningen tilbyr måte å samle informasjon og analysere den på en mer omfattende måte.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Seattle vil være det første stedet som vil få teste Vine fra tirsdag og rundt 10.000 brukere håper Microsoft å få med seg. Ideen til Vine fikk Microsoft under orkanen Katrina.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere