Skandalebloggen satte ny rekord

Foto: (Montasje: Nettavisen/Facebook)

Tones advokat, John Christian Elden, sier den enorme trafikken kan få betydning i en eventuell erstatningssak.

28.02.13 17:07

På onsdag hadde kjendisblogger Christian Burmeister 178.000 unike besøkende. Klokken 11.00 torsdag har bloggen over 50.000 besøk.

Til vanlig har bloggen rundt 5000 lesere.

- Jeg er glad for at så mange setter pris på min blogg som handler om sladder, moter, humor og kjendiser, sier Christian Burmeister til Nettavisen NA24.

Det var onsdag morgen Burmeister la ut en blogg med innhold som advokat John Christian Elden mener er lovstridig. Bloggen ble lagt ut som en følge av bruddet mellom hans klient Tone Damlli Aaberge og hennes eksfolovede Aksel Hennie.

Les bloggen til Christian her

Det fikk Damli til å se rødt og senere onsdag ble det kjent via Nettavisen NA24, at «Idol»-kjendisen hadde hyret inn kjendisadvokat John Christian Elden til å ta hånd om hennes juridiske rettigheter.

– Man skal ikke tjene på kriminalitet

Advokat John Christian Elden sier til Nettavisen NA24 at trafikken på bloggen kan få konsekvenser for saken.

– Det er selvsagt av interesse, samtidig har de fleste vært innom etter at han slettet de grove straffbare påstandene. At han har brukt dette til egen fortjeneste og for å skaffe seg lesere, må vi vurdere betydningen av i en erstatningsrettslig sammenheng. I Norge er det en klar regel om at man ikke skal tjene på kriminalitet, sier Elden til Nettavisen NA24

– Juridisk straffbar slik den foreligger

Kjendisadvokaten var på onsdag ikke i tvil om at innholdet var straffbart.

– Den er juridisk straffbar slik den foreligger. Så får vi se om han er smart nok til å fjerne den raskest mulig, eller om vi må gå via flere skritt, sier advokaten, som reagerer sterkt på innholdet.

- Den er hårreisende i sin form, man kan ikke gå ut slik i det offentlige rom og komme med påstander som rammer en rekke personer, uttalte Elden på onsdag.

– Vi vil følge med på om andre sprer samme dritt, og i så fall vurdere både straffansvar og økonomisk ansvar. Det må markeres at man er milevis over grensene for anstendighet og norsk lov. Jeg vil sette meg ned med Tone og drøfte hvem vi skal forfølge og på hvilken måte, sa Elden til Nettavisen NA24 på onsdag.

Les mer: Brudd mellom Tone og Aksel

Les også: Tone mistet nesten 100.000 seere

Burmeister ønsker ikke å kommentere hvorfor han har publisert innholdet. Han vil heller ikke si noe om han frykter reaksjoner.

I bloggen blir både Tone og Aksel, samt en rekke andre personer navngitt, også som årsaker til hvorfor de to har gått fra hverandre.

Det tok ikke lang tid etter at Elden kom på banen at blogginnlegget ble fjernet. Ved 19.30-tiden onsdag var innlegget borte.

Kan havne i fengsel

Elden er ikke i tvil om at bloggen til Burmeister er både etisk uholdbar og straffbar.

– Hva enn slike påstander er falske eller sanne, vil den som bevisst sprer dem offentlig kunne ende i fengsel eller få en klekkelig bot og erstatningskrav, sa Elden.

Les bloggen til Tone her

– Og som dessuten rammer mange uskyldige barn, sa kjendisadvokaten.

Med 178.000 lesere er Burmeister fort større enn en rekke nettaviser, blant annet Se og Hør og Bergens Tidende.

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.