*Nettavisen* Økonomi.

Skandaleforsker vant over pressen

Jon Sudbø vant i Pressens Faglige Utvalg.

29.01.08 15:57

Under tittelen «To feilbehandlet etter Sudbø-juks» skrev fagbladet Dagens Medisin om to feilbehandlinger blant pasientene hans. Det endte med klage til pressepolitiet.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Sudbø mente at tittelen i bladet fikk det til å fremstå som om han hadde feilbehandlet sine pasienter som følge av forskningsjukset og klaget oppslaget inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU).

- Oppslaget gir inntrykk av at pasienter er blitt feilbehandlet som følge av mine presenterte forskningsresultater, og at jeg står ansvarlig for dette. Min angivelige involvering i den påståtte feilbehandlingen understrekes av at det i tittelen brukes mitt navn og bilde, skriver Sudbø i sin klage.

Det var redaktøren for bladet ikke enig i under tilsvarsrunden.

- Ifølge Helsetilsynet skal to pasienter ha fått behandling som følge av forskningsjukset. I brødteksten fremgår det at «Tilsynssaken viser at to pasienter ble behandlet som en konsekvens av jukset». Det er vanskelig for meg å se at noen kan lese dette som at Sudbø selv hadde utført behandling, heter det i tilsvaret.

Tirsdag felte PFU Dagens Medisin for god presseskikk.

- Her viser utvalget også til Vær Varsom-plakatens punkt 4.1, om å legge vekt på saklighet og omtanke i innhold og presentasjon, heter det i kjennelsen fra utvalget.

Har du medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag