*Nettavisen* Økonomi.

Skavlan om klagestormen: - Det er neppe noen ære, men det får meg til å tenke

Fredrik Skavlan intervjuer SD-leder Jimmie Åkesson.

2.100 klager er sendt inn etter Skavlans intervju med Jimmi Åkesson.

29.03.15 17:54

- Jeg synes det er veldig interessant. Det er neppe noen ære, men det får meg til å tenke. Det får meg til å tenke på hva som er grunnen til at dette skjer i Norge, mens det ikke er sånn i Sverige. Åkesson er jo en svensk politiker, sier Fredrik Skavlan til NRK.

Han har i helgen vært hovedpersonen i det som er tidenes klagestorm mot NRK, etter at han fredag intervjuet partilederen i Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson.

For reaksjonene på fredagens sesongavslutning av Skavlan har nemlig ført til rekordmange klager til NRKs kringkastingsråd - 2.100 er sendt inn. Den svenske politikeren har vært sykemeldt en periode, og kommende mandag returnerer han til politikken. Intervjuet med Skavlan var det første på en lang.

LES også: - Kall aldri mer Fredrik Skavlan for journalist
OG her: Over 1.000 klager etter omstridt Skavlan-intervju

Klikk på bildet for å forstørre.

KRITIKK OG ROS: Forskjellige meninger, men mange mener noe om Skavlans intervju av Jimmi Åkesson. Foto: Skjermdump NRK

Skavlan spurte Åkesson både om perioden han har vært sykemeldt og om innvandringspolitikk og tidligere uttalelser fra Sverigedemokratenes medlemmer. Mange har reagert på måten Skavlan gjorde intervjuet, blant dem Frps Christian Tybring-Gjedde.

- Skavlans trakassering av SD-leder Jimmie Åkesson i kveldens program var en skam for NRK. Skavlans respektløse behandling av sin langtidssykemeldte gjest var en studie i vulgær elitistisk propagandajournalistikk. Unnskyld Sverige!, skrev Frp-politikeren på sin Facebook-side.

LES hele saken her: Tybring-Gjedde raser mot Skavlan

Skavlan selv avviser at han har hatt noen politisk agenda da han inviterte og intervjuet Åkesson, og sier også han synes det er interessant at reaksjonene kommer fra norske seere og ikke svenske.

- Jimmie Åkesson er en veldig kontroversiell politiker. Vi har ikke den type politiker på vårt storting. Han representerer et veldig kontroversielt parti som ifølge mange har ekstreme holdninger. Det skulle være helt, helt feil å invitere ham i studio uten å stille kritiske, politiske spørsmål. Da tror jeg at jeg hadde fått enda mer kjeft.

Også kommentarfeltene på Nettavisens saker har vært fulle av de som mener Skavlan gikk langt over streken, og behandlet den svenske politikeren ufint.

LES mer: NRK: - Vi ønsker selvfølgelig ikke å trakassere gjestene

Flere omdømme-eksperter mener derimot Skavlan gjorde en god jobb da han intervjuet Åkesson.

- Skavlan må skape et program som folk snakker om og har lyst til å se igjen, og det klarte han til gangs. Dessuten tror jeg også at Åkesson som skarpskodd politiker sikkert hadde en anelse om hva han gikk til, sier PR-rådgiver Rune Brynhildsen til Nettavisen.

LES også: PR-eksperter: - Interessen for Skavlan vil øke

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag