Skeptiske til Dagsavisen

Redaktørene i Edda Media er skeptiske til at Dagsavisen kan ende i konsernet.

22.01.08 13:12

Flere av redaktørene i Edda Medias aviser er usikre på hva konsernet skal med Dagsavisen.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

- I utgangspunktet kan jeg ikke se hva vi kan tilføre Dagsavisen eller hva Dagsavisen kan tilføre oss. Skal vi kjøpe den må det være for at vi kan bruke den til ett eller annet, men jeg kan ikke se hva det skal være, sier ansvarlig redaktør i Moss Avis, Jan Tollefsen.

Les også: Edda + Dagsavisen = sant?

- Skeptisk
Dette er oppfatningen jevnt over blant de fleste redaktørene NA24 Propaganda har vært i kontakt med.

- Jeg er nok blant de skeptiske for jeg er tvilende til hvordan avisen passer inn. Dessuten er jeg tvilende til Dagsavisen som produkt, sier Tønsbergs Blad-sjef Sigmund Kydland.

- Jeg må også si at jeg er veldig skeptisk, sier ansvarlig redaktør i Østlandets Blad, Siri Zachariassen. Hadde Dagsavisen i det minste hatt en nasjonal merkevare kunne det vært noe å bygge på, men det er i Oslo og Akershus de er kjent og driver journalistikken sin. Den har ikke sterk nok merkevare til å dra oss opp, men heller bli mer jobbing fordi de ikke tjener penger, sier Zachariassen.

Les også: Dagsavisen positive til Edda Media

I Fredrikstad Blad er sjefen mer åpen enn sine kolleger.

- Spennende
- Jeg vet jo at det ikke så veldig mange oppkjøpskandidater igjen i dette landet, og Edda mangler for så vidt en nasjonal plattform. Så i det henseende synes jeg det er spennende at de tenker i de baner og prøver å øke fellesskapet med en slik publikasjon, sier ansvarlig redaktør Erling Omvik.

Men også Omvik tar forbehold.

- Om det skal være Dagsavisen eller noe annet har jeg vanskelig for å ytre meg særlig sterkt om. Jeg synes det er spennende at Edda tenker i nye baner. Så må man gjøre en vurdering om det er en investering som kan forsvares eller ei, sier han.

Les også: Ser på Dagsavisen

Tidligere har medieekspert Lasse Gimnes uttalt til NA24 Propaganda kan fylle et hull i Oslomarkedet hvor Edda per i dag kun er til stede med gratisaviser.

- Solid
Sjef for lokalavisene i Oslo Tore Bollingmo er også forholdsvis positiv til å få Dagsavisen inn i konsernet.

- Det blir jo en slags tenkt øvelse, men jeg oppfatter DA som en solid avis med gode tradisjoner. Sammenlignet med Lokalavisene har jo Dagsavisen en ulik profil, så for oss er ikke dette et motstykke det er utenkelig å samarbeidet med, sier han.

Men Bollingmo har ingen tro at Eddas lokale Osloaviser kan distribueres med Dagsavisen i Oslo som en konkurrent til Aftens fulldistribusjon med lokale supplement.

- Jeg vil si at en av styrkene våre er hvordan vi er organisert i dag, som rene lokalaviser. Vi kan tenke oss ulike samarbeid, men de produktene vi har er best slik de er i dag, konkluderer Bollingmo.

Etter det NA24 Propaganda forstår vil det komme en avklaring om eventuelt oppkjøp av Dagsavisen i løpet av den neste uken.

Har du medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.