*Nettavisen* Økonomi.

Skogen Lund forlater Aftenposten

Kristin Skogen Lund Foto: Roald, Berit (Scanpix)

Går til ny toppjobb i Telenor

30.10.09 09:42

Kristin Skogen Lund (43) trekker seg overraskende som adm. direktør i Aftenposten. Årsaken er at hun går til en skikkelig toppjobb i Telenor. Fredag ble hun utnevnt som konserndirektør i Telenor med ansvar for konsernets aktiviteter i Norden som omfatter Telenor Norge, Telenor Sverige, Telenor Danmark og Broadcast.

Denne jobben har Ragnar Korsæth hatt på midlertidig basis frem til nå. I tillegg til dette vil Skogen Lund ta over ledelsen av TV-delen, Broadcast. Dermed til dagens Broadcast-sjef, Erik Nord, rapportere til Skogen Lund. Hun går også rett inn i selskapets konsernledelse.

Kristin Skogen Lund er i dag administrerende direktør i Aftenposten, og hun har tidligere hatt flere lederstillinger i Schibsted-konsernet. Hun er er visepresident i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) og styremedlem i Aftonbladet AB i Sverige og Orkla ASA. Skogen Lund har tidligere hatt toppstillinger i Unilever, Coca-Cola, SOL og Scanpix. Hun ble kommersiell direktør i Aftenposten i 2004 og overtok som administrerende direktør etter Olav Mugaas i i 2007.

Baksaas fornøyd
Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas sier i en melding at Skogen Lund tilfører fornyelse til Telenor.

- Jeg er svært glad for at Kristin Skogen Lund vil tiltre stillingensom konserndirektør i Telenor med ansvar for alle Telenors aktiviteter i Norden. Hun vil tilføre både fornyelse og ledelseserfaring med sin allsidige bakgrunn, både fra mediebransjen og fra andre store organisasjoner inne forbrukervarer, sier Baksaas.

Han legger til at Telenor samlet sett har hatt god utvikling i Norge, Sverige og Danmark i den siste perioden, drevet frem av de ansvarlige landsjefer sammen med konserndirektør Ragnar Korsæth.

Det gir Skogen Lund et godt fundament å bygge videre på, og vi ser frem til å arbeide sammen med henne, sier Telenors konsernsjef.

Et visst vemod
Kristin Skogen Lund sier i en melding at Telenor fremstår som et svært fremtidsrettet internasjonalt selskap, og at hun gleder seg til å ta fatt i nye problemstillinger og utfordringer.

- Jeg har hatt flotte år i Schibsted og forlater konsernet med et visst vemod, men ser at Telenor og telekom-industrien representerer en spennende utfordring som jeg ikke kunne si nei til. Mine erfaringer fra nåværende og tidligere jobber vil være nyttige å bygge videre på, samtidig som jeg er ydmyk til oppgaven og ser frem til å møte de mange nye kollegene i det jeg oppfatter som en av Norges fremste kunnskapsbedrifter, sier Kristin Skogen Lund.

Telenor opplyser at tidspunkt for tiltredelse vil bli kunngjort senere. Konserndirektør Ragnar Korsæth vil fungere i nåværende stilling frem til Kristin Skogen Lund er på plass.

- Har gjort en kjempejobb
Aftenpostens styreleder, Media Norge-sjef Didrik Munch, sier til NA24 Propaganda at Skogen Lund har gjort sine saker bra i Aftenposten.

- Kristin har gjort en kjempegod jobb, det har ikke vært noe å si på det hun har gjort, sier Munch.

Han skal nå i gang med å finne en ny toppsjef i avisen.

- Vi starter det arbeidet nå. Vi kommer til å gå bredt ut for å finne den beste lederen og satser på at det skal la seg løse raskt, men vi har god nok tid til å sikre at det blir en god løsning. Så får vi se om det blir en intern eller ekstern løsning, sier Munch.

- Hva bør kjennetgne den som skal overta i Aftenposten?

- Vedkommende må ha evne til å navigere i det krevende medielandskapet som vi har nå og videreføre den gode jobben som er gjort, sier Munch.

Årets medieleder
Kristin Skogen Lund ble i fjor kåret til «Årets medieleder» av Medienettverket «Forum for kvinner i ledelse». Prisen deles ut til den kvinnelig medielederen som har markert seg særlig som leder, og som kan vise til oppnådde resultater, journalistisk, markedsmessig, økonomisk eller organisatorisk.

Kristin Skogen Lund har tidligere ledet norske mediebedrifter som Scanpix og Sol, før hun begynte i Aftenposten.

Les mer: Hun er årets medieleder

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag