NA24.no

Skrev ukritisk om sexsalg

Sist oppdatert:
Rana Blad skrev at prostituerte skulle komme til byen - uten én kritisk kilde.

Under tittelen «Turnerer med sex og massasje» slår Rana Blad opp at flere prostituerte kvinner skal komme til Mo i Rana tirsdag. Den eneste kilden er kvinnenes egne annonser, som gjengis flittig. Oppslaget har fått flere til å rope ut om tekstreklame.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Dette er et stjerneekspempel på hvordan en nyhetsartikkel ikke skal være, den er helt uten kritisk vinkling, og står fram som en ren kopi fra dette nettstedet, sier Lisbeth Morlandstø, leder ved Senter for journalistikk ved Høgskulen i Bodø til NRK.

Redaktør-forsvar
- Det var ikke vår hensikt at det skulle være tekstreklame, sier nyhetsredaktør i Rana Blad, Gunnar Moe, til NA24 Propaganda. Han innrømmer at artikkelen kan oppfattes som tekstreklame, men mener det er belegg for å skrive den.

- Nei, altså dette ser jeg som en storm i vannglass. For meg er det faktum at prostitusjon og lovlighet er diskutert politisk og vi valgte å informere fordi vi ville vise at prostitusjon også foregår utenfor Oslo, sier han.

- Men dere har jo ingen kilder utover artikkelen, hvorfor ikke?

Fant ikke kilder
- Grunnen til at det ble så var at vi i utgangspunktet ville at politiet skulle kommentere at de kom hit, men det kunne de ikke. Og siden de kom hit i dag, valgte vi å publisere saken.

- Det må da ha vært mulighet til å intervju andre enn politiet i denne saken?

- Jo, det kan godt hende, vi vurderte det ikke slik, men vurderte at det fant sted. Vi er overbevist om at de som vil ha slike tjenester finner tilbudet selv, uansett om vi skriver om det eller ei.

Ifølge den ene av kvinnene som turnerer, har hun ikke opplevd større besøk som følge av artikkelen.

Helgeland Arbeiderblad publiserte den samme artikkelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere