NA24.no

Skrik-tyv fikk 35.000 av Se og Hør

Sist oppdatert:
Skrik-tyv Pål Enger fikk betalt av kjendisbladet mens han var på rømmen.

- Det er ikke bare underholdningskjendiser som får penger av Se og Hør. Mens jeg var på rømmen, fikk jeg 35.000 kroner for et intervju, sier Enger til fagbladet Journalisten.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Det skal ha skjedd før han meldte seg for politiet etter tyveriet av Munch-maleriet Vampyr i 1988. Se og Hør dekket overleveringen av maleriet i ett nummer og i det neste fortalte Enger sin livshistorie.

- Se og Hør betalte totalt 70.000 kroner til frilansjournalist Per Frankplads for de to oppslagene, og dealen var at jeg skulle få halvparten, sier Pål Enger.

Frankplads bekrefter at det dreide seg om store penger for intervjuet, og at han tilbød bladet intervjuet med Enger, som hadde politiet i hælene.

- I Se og Hør var det Odd Nelvik som var min kontaktmann, og som jeg gjorde avtalen med, sier Per Frankplads.

Nelvik sier han ikke husker episoden, men han avviser Engers påstand om at han fikk 15.000 kroner etter Skrik- og Madonna-tyveriene i 1994.

- Jeg bruker mediene når jeg vil formidle noe. Når jeg har et budskap jeg vil nå ut med. Og da er det en fordel å ikke ta betalt, for ved å ta imot penger gir du samtidig journalistene større frihet til å skrive tull, advarer Pål Enger.

Som i dag sitter i varetekt for det han betegner som «noe småtteri og simple tyverier».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere