«OL-kveld»-sendingene på TVNorge sliter med samle seerne. Så langt har Anne Rimmen og Jon Almaas ikke innfridd forventningene med sine oppsummeringer fra vinter-OL i Pyeongchang i Sør-Korea.

– Det er fortsatt litt under det vi hadde håpet på, men vi beveger oss definitivt i riktig retning. Og vi er veldig godt fornøyde med hvordan OL leverer så langt, skriver kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i TVNorge i en E-post til Nettavisen.

De fire første episodene av «OL-kveld» har hatt 262.000 seere i snitt. Det er tall uten opptak og repriser.

Til sammenligning hadde Sotsji-lekene på TV 2 i underkant av 700.000 seere på sine fire første episoder i 2014.

Rammes av tidsforskjell

TV-ekspert Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom er også enig i at seertallene for talkshowet ikke er gode nok, men hun er ikke overrasket.

– Da TV 2 sendte lekene fikk oppsummeringen på kvelden drahjelp av øvelsene på dagen. I Pyeongchang skjer de fleste øvelsene på natten norsk tid, og TVNorge får ikke den samme drahjelpen inn mot kveld som TV 2 hadde, sier Massaiu til Nettavisen.

Til tross for at mange øvelsene sendes på natten her hjemme, så har disse sendingene gode tall, understreker hun.

Slaktes av seerne

Kveldsshowet med Rimmen og Almaas, som sendes direkte fra Sentralen i Oslo, får også gjennomgå i sosiale medier.

«Makan til rør og surr, prating i munnen på hverandre, spesielt ille på mandag», skriver en seer.

En annen seer skriver at han er «utrolig skuffet over TVNorge».

Selv omtaler kanalen programmet som et kveldsshow som skal vise høydepunkter fra OL-døgnet. I tillegg har sendingene faste humorinnslag med Espen Eckbo, Lene Kongsvik Johansen og Calle Hellevang-Larsen.

Til tross for svake tall og kjeft i sosiale medier har TVNorge klokkertro på fortsettelsen.

– Tallene på OL-kveld har økt de to siste dagene, sammenlignet med helgen. Og nå føler vi virkelig at redaksjonen har funnet formen. Gårsdagens episode er sett av 323.000 inkludert reprisen. Det er vi veldig godt fornøyde med, skriver Espen Skoland i TVNorge.

Hva synes du om «OL-kveld»? Si din mening i kommentarfeltet!