*Nettavisen* Økonomi.

Skuffet over Kari Traa og jentene

Foto: TV3

- Det er litt dårlig, sier TV-ekspert.

27.09.13 13:30

13 jenter har kastet seg ut i tøffe konkurranser i realityprogrammet «Kari Traa-leikane». Torsdag kveld hadde programmet premiere på TV3.

Første episode hadde 110.000 seere.

- Det vil jeg nok påstå er under det TV3 hadde forventet. Det er litt dårlig. Serien har vært veldig mye promotert, og burde hatt 150.000 seere, sier Morten Wiberg, TV-ekspert i mediebyrået Carat, til Nettavisen.

Flest kvinner

Wiberg forteller at det var en liten overvekt av kvinner som fulgte «leikane».

- I målgruppen treffer programmet bra. Det har en veldig riktig profil, men det er altså for få seere, sier TV-eksperten.

Kari Traa-leikene hadde en fordeling på 60 prosent kvinnelige og 40 prosent mannlige av total seermasse.

Vinneren av realityprogrammet blir Kari Traas ambassadør i ett år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

- Dette er et frisk program for hele familien. TV3 var nest største kommersielle kanal i sendeflaten, sier Line Vee Hanum fungerende pressesjef i TV3, til Nettavisen.

Hanum skulle gjerne hatt flere seere på Traa, men minner om at kanalen konkurrerte om seerne i fotballoppgjøret mellom LSK og Molde.

- «Kari Traa-leikane» er et friskt program som hele familien kan se, fortsetter hun.

Svakt fra Hellstrøm

«MasterChef» hadde på torsdag 88.000, to av tre seere var innenfor den kommersielle målgruppen. Til sammenligning hadde det første programmet mandag kveld 124.000 seere.

- Vi vet at MasterChef-tallene kommer til å variere fra dag til dag, og vi tror at stadig flere vil følge kokkekampen etter hvert som konkurransen tilspisser seg.

I årets utgave er det Eyvind Hellstrøm, Kjartan Skjelde og Gregory Paul som skal avgjøre hvem som går videre og til slutt står igjen med tittelen MasterChef.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.