NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,83
Foto: PHIL NOBLE (Reuters)

Slapp ut av fengsel i natt

Sist oppdatert:
Bare noen timer etter at hun ble arrestert, slapp Rebekah Brooks ut igjen.

Den tidligere toppsjefen i Murdoch-selskapet News International, Rebekah Brooks, ble natt til mandag løslatt mot kausjon, få timer etter at hun ble pågrepet av britisk politi.

43-åringen var tidligere redaktør i tabloidavisene News of the World og The Sun, som anklages for å ha avlyttet telefonene til flere tusen privatpersoner.

Brooks er den foreløpig tiende personen som er blitt arrestert i forbindelse med telefon-hackingen. Hun har hele tiden nektet befatning med avlyttingen. Likevel troppet hun søndag frivillig opp hos politiet i London, som kort tid etter opplyste at hun var pågrepet, mistenkt for telefonavlytting og korrupsjon.

London-politiet bekreftet natt til mandag at hun ble løslatt mot kausjon.

- Hun ble løslatt mot kausjon rundt midnatt og skal møte opp hos politiet igjen i slutten av oktober, het det i en kunngjøring.

I tillegg til å være en av mediemogul Rupert Murdochs høyest betrodde medarbeidere, er Brooks en venn av statsminister David Cameron. Ifølge økonomiredaktør Robert Peston i BBC, står hun nær de aller mektigste personene i Storbritannia.

Samtidig med opplysningen om løslatelsen, kommer nyheten om at Rupert Murdochs selskap News Corporation raser i verdi. Aksjene har gått ned om lag seks prosent, og selskapet er på sitt laveste på to år, melder BBC .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere