NA24.no

Slår sammen Radio 1 og TVNorge

Foto: Helge Wekre, NA24
Blir ny mediekjempe i Norge.

TVNorge og SBS Radio Norge eies begge av samme internasjonale konsern, ProSiebenSat1, men har hittil fungert som to uavhengige enheter. Nå slås disse sammen, og blir en ny mediekjempe.

Det betyr at kjente merkenavn som Radio Norge, Radio1 og The Voice slås sammen med TVNorge.

- Jeg har stor respekt for den formidable jobben Bente Klemetsdal og gjengen i Radio Norge, Radio1 og The Voice har gjort, og gleder meg til å jobbe sammen med dem for å videreutvikle radioproduktet vårt i Norge. Det er helt naturlig at våre felles eiere ønsker at vi skal jobbe tettere sammen enn vi tradisjonelt har gjort skriver TVNorge-sjef Harald Strømme i en melding.

Blir sjefen
ProSiebenSat1s selskaper inn TV og radio legges under samme organisatoriske enhet. Den samme endringen skjer parallelt også i Danmark, Sverige og Finland.

Harald Strømme, administrerende direktør og sjefredaktør i TVNorge, vil heretter ha det overordnete ansvaret for hele den norske virksomheten. Radio vil fremdeles fungere som en selvstendig forretningsenhet og frittstående selskap på samme måte som tidligere, opplyses det i meldingen.

- For å ytterligere styrke Radio Norge, Radio1 og The Voice har vi nå funnet en god samarbeidsform, jeg ser frem til å fortsette arbeidet med å styrke vår posisjon i markedet sammen med Harald, skriver Bente Klemetsdal i SBS Radio i meldingen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere