NA24.no

Slik blir tv-dekningen av valget

Sist oppdatert:
NRK og TV 2 sender døgnet rundt natt til onsdag.

- Det blir mer enn et halvannet døgn med fokus på valget hos oss, forteller redaksjonssjef Thomas Henschien i Nyhetskanalen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Kanalen starter hovedsendingen om valget klokken 23.30 tirsdag kveld, og sender til midnatt dagen etter.

- Vi har folk på republikanernes og demokratenes valgvaker i USA. Vi vil ha tre forskjellige ankerpar som leder sendingene, og forskjellige eksperter med hele veien, sier Henschien til Dagsavisen.

Øyvind Brigg er på Obamas valgvake i Chicago, mens Gerhard Helskog er på McCains i Phoenixs. PÅ NRK begynner valgdekningen for alvor klokken 02.00 natt til onsdag, og varer til klokken 10.00 på formiddagen. Ingvild Bryn og Erik Wold leder sendingen fra studio, mens blant andre professor Ole Moen og tidligere Urixs-sjef Bjørn Hansen stiller som USA-eksperter.

Les også: Slutt for NRK-veteran

I USA er Annette Groth, Tove Bjørgås og Gunnar Myklebust på plass, og statskanalen håper at en ny president er kåret i løpet av onsdag morgen.

- Skrekken er at vi opplever det samme som ved forrige presidentvalg, da det tok dager før resultatet var klart, sier nyhetssjef Jon Gelius i NRK til Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere