NA24.no

Slik blir våren på TVNorge

TVNorge-sjef Harald Strømme.
TVNorge-sjef Harald Strømme. Foto: TVNorge
Fortsetter satsingen på humor.

Et nytt møte med Atle Antonsens rollefigur Tor fra seersuksessen Etaten, Berserks siste reise, og et etterlengtet gjensyn med kjendiskokkene i Norges mest populære middagsselskap. Det var noen av høydepunktene da TVNorge presenterte vårens TV-program for pressen i dag.

I tillegg kunne TVNorge-sjef Harald Strømme melde om rekordresultater for TV-familien.

- Det er med stolthet vi kan konstatere at TVNorge igjen er den eneste kommersielle TV-gruppen som vokser. Våren i år var TVNorge-familiens beste noensinne, og vi er nå i ferd med å legge bak oss den sterkeste høstsesongen i TVNorges 23 år lange historie. Vi vokser med 20 prosent sammenliknet med høsten i fjor, og ender på en markedsandel på 19,2 prosent. 2011 blir et historisk sterkt år for TVNorge, sier Strømme i en melding.

SBS-gruppen er i dag hele 60 prosent større enn da kanalen besluttet å legge ned nyhetene og endret kursen våren 2009.

Norskere, morsommere og viktigere
Strømme lover stø kurs også i 2012:
- TVNorge skal bli best på humor. Den ambisjonen står ved lag og legger føringer for våren. I vår setter vi på hele fire norske humorsatsinger.

Vårens store humorsatsing heter NAV , med en av Norges absolutt viktigste komikere i hovedrollen, nemlig Atle Antonsen. Serien er en videreføring av seersuksessen Etaten, som ble sendt på NRK i 2006. Det blir også en ny runde med Thomas Giertsens Helt perfekt , skjult kamera med Bingobanden , og urpremiere på Wipeout i vinterdrakt.

- Også i år satser vi tungt på norsk underholdning med en grunnleggende positiv tone og nærhet til det norske. Vi har lagt ut på nok en eventyrlig reise gjennom Norge med nye kjendiser i 71°nord – Norges tøffeste kjendis . I tillegg blir det et smakfullt og etterlengtet gjensyn med kjendiskokkene i 4-stjerners middag når vi igjen skal kåre Norges beste kjendiskokk.

- Vårens desidert mest spennende reise – selv om vi kjenner til det tragiske utfallet av historien – blir Berserk mot Sydpolen . Serien blir på åtte episoder fra hele den lange reisen sørover, pluss en egen epilog som finner sted i Antarktis. Denne siste spesialepisoden vil bryte med Berserks tradisjonelle formspråk, og bære mer preg av å være en dokumentar om det som skjedde – en tragedie der de ubesvarte spørsmålene fremdeles er mange, forklarer Strømme i meldingen.

I tillegg blir det et gjensyn med Lasse Kjus og Kjetil Andre Aamodt i Hvem kan slå Aamodt og Kjus? . Norske kjendiser skal pusse opp skolen sin i Den store skoledugnaden , og Fridtjof Nilsen og Alexander Nyhagen skal lære norske unnasluntrende menn å ta seg sammen, i Damene først .

MAX satser på gravende journalistikk i Insider med krimekspert og forfatter Stein Morten Lier, som tar deg med inn i miljøer du ikke kjenner. I tillegg blir det Fotballfredag med Tippeligaen og hockey-VM fra Sverige. FEM skal utfordre den norske klesstilen og har fått med seg ingen ringere enn moteikonene Trinny & Susannah . I tillegg lanseres den nye kanalen VOX i januar, med kvalitetsunderholdning for voksne.

Omtaler av vårens TVNorge-programmer

NAV
Vårens store humornyhet er Atle Antonsens nye serie NAV . Antonsen spiller Tor, en figur vi først møtte i NRK-suksessen Etaten . Nå har Tor byttet beite, både hva jobb og kanal angår – han har hatt en nærmest evigvarende permisjon fra Plan- og bygningsetaten, og tar nå skrittet videre til en jobb i NAV. Her setter han alle kluter til for å gjøre så lite som overhodet mulig, men sjefen hans, Linda – spilt av Josephine Bornebusch fra Solsidan – er en delegeringens mester, og lasser en hel haug med nye oppgaver over på vår antihelt.

Med NAV fortsetter TVNorge å toppe humorlaget. Atle Antonsen, Norges fremste komiker for tiden, har blant andre med seg Odd-Magnus Williamson (Torsdag kveld fra Nydalen ) og Ingar Helge Gimle. Sammen lager de vårens store snakkis.

Helt perfekt
Helt perfekt var i høst TVNorges bidrag i sjangeren «pinlig pute-TV» – TV som kiler deg innerst i flauhetsmuskelen, men som du likevel bare må se. Så stor tro hadde vi på Thomas Giertsens humorserie, at vi bestilte sesong to lenge før første runde hadde rullet over skjermen. Det er vi glade for!

I sesong to fortsetter vi å følge Giertsens mer eller mindre fiktive hverdag. Hvordan går det egentlig? Holder kona Ine ut med Thomas én sesong til, eller får hun nok av hans nevroser og vrangforestillinger? Og hva finner kompisen Jon Øigarden på – klarer han å overgå de drøye ideene han hadde i høst¿?

- Vi har ikke hatt noe sensur, sier Thomas Giertsen i meldingen om sesong to. Tro oss – det er lett å se!

Bingobanden
De er gamle, de er dårlige til beins, de lukter kamferdrops og mokkabønner, og de er endelig tilbake. Gjengen i Bingobanden omfavnet uttrykket «skrekkblandet fryd» med full kraft da de lurte oss trill rundt med skjult kamera i vår. Etter det tipper vi tilliten til de eldre er sunket betraktelig, men verdens kuleste gæmliser klarte like fullt å få folket til å gå på limpinnen igjen. Bingobanden er vår lokale versjon av megasuksessen Benidorm Bastards – programmet som vant Gullrosen for beste komedie og beste TV-program i 2010. Første runde ble en av de store seervinnerne i fjor høst, og ble i tillegg et fenomen på nett og i sosiale medier.

Winter Wipeout
TVNorge fortsetter humorsatsingen og gir publikum et gjensyn med knall og fall-favoritten Wipeout . Den observante seer vil imidlertid legge merke til at noe er annerledes. Veldig annerledes. I stedet for en løype lagt til den argentinske sommeren, skal de stakkars deltakerne nå forsøke å forsere verdens største hinderløype i vinterskrud ¿ Populære Synnøve Skarbø er fortsatt utegående reporter og mental krykke for engstelige Wipeout -deltakere, mens fra sidelinja skal TVNorges splitter nye vintersportsredaksjon felle dommen over deltakernes krumspring. Winter Wipeout er tull og tøys og skamløs underholdning fra ende til annen. Rett og slett.

71° nord – Norges tøffeste kjendis
I 71° nord – Norges tøffeste kjendis skubber vi ti kjente nordmenn ut av komfortsonen og sender dem av gårde på et eventyr de aldri før har opplevd maken til. Kjendisgjengen legger ut på et kappløp gjennom Norge, hvor vinneren kan smykke seg med tittelen «Norges tøffeste kjendis».

Anita Valen, Phung Hang, Trine Rein, Vibeke Klemetsen, Mariann Aas-Hansen, Ole Edvard Antonsen, Didrik Solli-Tangen, Stig Inge Bjørnebye, Gustav Nilsen og Espen Bredesen blir kastet ut i norsk natur.

Årets sesong ble litt ekstra tøff for våre norske venner, og tårene trillet tidlig. For flere av kjendisene ble ekspedisjonen en sjokkartet opplevelse, og utfordringene er massive – til stor underholdning for oss som ser på fra en lun sofa. Her får du definitivt se en ny side av kjendisene – som ikke er redde for å prøve ut nye ting.

4-stjerners middag er tilbake
Høyt elsket, dypt savnet – nå er det endelig duket for flere kjendismiddager! Ryktene sier at Norges kjendiser har ligget i hardtrening over grytene og drømt om oppskrifter om nettene – nå er endelig TVNorges middagssuksess igjen å se på skjermen. I 4-stjerners middag skal fire kjente personer hver uke åpne dørene til sine hjem, og være vertskap for hverandre og for norske TV-seere. Vil sjefskokken Ole-Martin Alfsen la seg begeistre? Finnes det skjulte gourmetkokker blant Norges kjendiser? Og ikke minst – hvem av kokkeaspirantene står igjen som Norges beste kjendiskokk når 15 uker med 4-stjerners middag er fortært?

Blant årets deltakere finner vi Anne Holt, Petter Nome, Isabella Martinsen, Kjersti Elvik, Finn Christian Jagge, OnklP, Mimi Blix, Toppen Bech, Zahid Ali, Liv Grete Skjelbreid Poirée og Steinjo Grieg Halvorsen.

Hvem kan slå Aamodt og Kjus?
Hvem kan slå Aamodt og Kjus? var et av de mest sette programmene på TVNorge høsten 2010. Nå er eks-alpinistene tilbake, og denne gang har vi valgt å gi dem enda tøffere motstand – Kjetil André og Lasse må denne gang utfordre sine likemenn til duell når de må kjempe mot de ypperste av våre norske idrettsstjerner. Hver uke i ti uker vil nye stjernepar utfordre den dynamiske duoen i 11 ulike konkurranser. Øvelsene varierer fra klassisk triatlon, til stridsvognrace og lukeparkering med buss. Ailo Gaup, Tom Hilde, John Arne Riise, Siren Sundby, Camilla Herrem og Mats Zuccarello Aasen er blant idrettskjendisene Aamodt og Kjus må bryne seg på. Det blir større, mer spektakulært og mer underholdende enn noensinne.

Berserk mot Sydpolen
Jarle Andhøy og mannskapet seiler Berserk til Sydpolen for å sette det norske flagget på polpunktet 100 år etter Amundsen. Men mens Jarle er på polpunktet forsvinner Berserk med tre av mannskapet. Nå får vi for første gang se de unike bildene fra turen. Dette blir en sterk historie, og en historie som vil gi oss viktig innsikt i hva som skjedde før Berserk forsvant med mannskapet på tre, vinteren 2011. Berserk mot Sydpolen er en varm beretning, og en hyllest til en av det moderne Norges mest engasjerte historiefortellere. Men det blir også en ærlig historie fra Norges tøffeste eventyrere.

Den store skoledugnaden
Vi inviterer til det norskeste av det norske: dugnad! Til våren slår vi et slag for skolevesen og lokalsamfunn, idet vi sender ti kjendiser tilbake til hjembygda for å pusse opp sin gamle skole. Felles for kjendisene er et brennende engasjement for skolen, og ønsket om å gi noe tilbake til lokalsamfunnet de vokste opp i. Hele lokalmiljøet engasjeres for å skape triveligere omgivelser for skoleelevene, som ofte jobber under forhold voksne arbeidstakere ikke ville akseptert. For det er et faktum at norske skoler forfaller. Tall fra Kommunenes Sentralforbund viser at det vil koste 64,6 milliarder kroner å ta igjen forfallet av norske skolebygg. Vi setter ikke mål av oss til å fikse dette i løpet av ti programmer, men i Den store skoledugnaden viser vi hva god, gammeldags dugnadsånd, innsats og samhold kan gi av resultater i løpet av bare fire dager. Kåre Magnus Bergh er programleder når kjendiser som Dennis Storhøi, Therese Johaug, Maria Haukaas Mittet og Benedicte Adrian engasjerer hele lokalmiljøet og gjør en innsats for fellesskapet.

Damene først
Han klarer ikke å se hva som må gjøres i huset. Han kjøper aldri overraskelsespresanger. Han er gnien på komplimentene. Og det aller, aller verste han vet, er å snakke om følelser – da må han umiddelbart ut i garasjen for å ordne noe.

Kjenner du deg igjen? Norske kvinner er stort sett fornøyde med mennene sine. Men så er det disse små tingene, hverdagens irritasjonsmomenter, som de gjerne skulle fikset. TVNorge tar saken! Vi gir dere programmet Damene først , som tar utgangspunkt i seks kvinners «irritasjonsliste». Mennene deres sender vi på en forbedringsanstalt helt utenom det vanlige, og ut på den andre siden kommer forhåpentligvis en enda bedre mann.

Damene først er uhøytidelig underholdning med et seriøst aspekt. Serien røsker tak i noen av de hverdagslige utfordringene som kanskje flere av oss opplever at er med på å bidra til den stadig gnagende norske skilsmissestatistikken.

Formatet er utviklet av TVNorge og Monster, i samarbeid med folkene bak suksess-serien Alt for Norge . Med oss til å lede programmet har vi fått Fridtjof Nilsen og Alexander Nyhagen fra vårens bygdeflørt, Gøy på landet .

VÅREN PÅ FEM

Trinny & Susannah – oppdrag Norge
Vårens store satsing på FEM er Trinny & Susannah – oppdrag Norge . Verdensstjernene Trinny og Susannah, kjent fra seriene What Not to Wear og Trinny & Susannah Undress , har tatt hele verden med storm med sitt nyeste TV-konsept, Trinny & Susannah’s Makeover Mission . I januar kommer de til Norge for å utfordre den norske klesstilen. Trinny og Susannah har skrevet flere bøker om mote, og har opptrådt som moteeksperter på The Oprah Winfrey Show og BBC. Nå skal de hjelpe nordmenn med å få en friskere, mer kledelig stil.

Herlige hjem
Herlige hjem er et annerledes interiørprogram til glede og inspirasjon for alle med interesse for hjem og innredning. Programleder Birgitte Lund Nakken banker på dører hos mennesker med et lidenskapelig forhold til stilen de har skapt, løsningene de har gjennomført og gjenstandene de har rundt seg. Serien er en reise i Norge, spekket med gode historier, unik design og personlige innfallsvinkler til det som opptar stadig flere av oss: Hvordan bor vi?

Serier
Seerne får et gjensyn med favoritten Unge mødre , som i tillegg videreføres i konseptet Unge mødre gifter seg . Seriefantastene får selvfølgelig også sitt: Til våren er det duket for rykende ferske episoder av Gossip Girl, The Vampire Diaries og One Tree Hill .

VÅREN PÅ MAX

Insider
Den nye storsatsingen på MAX denne våren heter Insider . Insider er en situasjonsdrevet dokumentarserie som oppsøker mennesker, miljøer og steder den jevne seer normalt ikke har innblikk i. Vi tar for oss de mørke bakgårdene i Norge, og lover en vår med innsikt og debatt. Med oss på laget har vi fått krimekspert og forfatter Stein Morten Lier.

En av suksessfaktorene for MAX har vært Tippeliga-kamper på fredagene. Det fortsetter vi med til våren.

Men i år blir det også mer sport på MAX. Vi har lovet MAX-seerne litt tøffere TV, og hva passer vel da bedre enn å sende hockey-VM på en mannekanal tilgjengelig for folk flest? MAX har sikret seg visningsretten til 24 kamper fra 2012-VM, som spilles i Sverige og Finland i mai. Åpningskampen mellom Sverige og Norge spilles i Globen 4. mai, og du ser den på MAX.

Serier
Også til våren får du populære serier på MAX. Seriefavoritten Spartacus får du fortsatt på kanalen, i tillegg til at vi har sikret oss Steven Spielbergs nyeste scifi-drama Falling Skies , og det britiske action-dramet Strike Back .

VÅREN PÅ VOX

Nykommeren i TVNorge-familien er VOX, en splitter ny kanal som retter seg mot den litt mer erfarne TV-seeren. TVNorge vil gi voksne TV-seere et enda bredere kommersielt tilbud, og henvender seg til 30+-seerne med nye og gamle klassikere, britiske serier, krim, humor og film.

Vi har sikret oss kvalitetsserier som The Borgias , med blant andre Jeremy Irons i hovedrollen, og BBC-dramaet The Hour , med Ben Whishaw og Dominic West (fra TV-serien The Wire ). The Hour hadde premiere på britiske BBC i juli og BBC America i august, og har allerede rukket å bli en hit. Kritikerne sammenlikner serien med Mad Men , Emmy-vinner for beste serie fire år på rad, som for øvrig også får sitt hjem på VOX.

VOX har videre sikret seg western-dramaet Hell on Wheels , den nye Showtime-hiten Shameless, ny sesong av Big Love og ferske episoder med talkshowkongen David Letterman. På kanalen får du også et gjensyn med humorfavoritten The Office .

VOX skal by på moden kvalitetsunderholdning som ofte ikke får plass på de store, kommersielle kanalene. VOX går på lufta januar 2012.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere