Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Slik får du mange Instagram-følgere

Som så mange andre store influencere i Norge har Sophie Elise Isachsen flyttet mye av sin tilstedeværelse fra blogg til Instagram. Som profesjonell sosialt viktig person bruker hun mange av de beste triksene i boken som du også kan bruke ford din bedrift eller din personlige konto.
Som så mange andre store influencere i Norge har Sophie Elise Isachsen flyttet mye av sin tilstedeværelse fra blogg til Instagram. Som profesjonell sosialt viktig person bruker hun mange av de beste triksene i boken som du også kan bruke ford din bedrift eller din personlige konto.
Sist oppdatert:
Det finnes ingen magisk vei til mange følgere på sosiale plattformer, men noen enkle triks kan brukes for både firmaer og privatpersoner.

I den store kampen om hvilken plattform som influencere, sosialt viktige personer, skal bruke er det Instagram som ser ut til å bli vinneren i 2018. Der YouTube fortsatt er populær og Facebook brukes av mange over 30, så har både brukere og annonsører flokket til bildedelingsnettverket.

Instagram er eid av Facebook, men er ikke direkte tilknyttet til nyhetsfeed og annet på selveste Facebook. Instagram ble lansert i 2010, og solgt til Facebook i 2012.

Store influencere, altså personer med mange følgere på Instagram, og firmaer med mange følgere på Instagram tjener både penger direkte og på markedsføringen som bildedelingsplattformen gir.

De største på Instagram i verden er Instagram selv, men rett bak følger artisten og skuespilleren Selena Gomez. Hun har over 135 millioner følgere, blant annet grunnet oppdateringer som denne under:

Det amerikanske bransjebladet for markedsføring og reklame, Adweek, har laget en liste over tips på hvordan det er mulig å få mange følgere på Instagram. Tipsene har kommet fra to relativt populære Instagrammere fra USA, henholdsvis Amanda Waltman og Aimara Mayorca.

Tipsene er som følger:

1. Kvalitet over kvantitet

2. Bruk stories for å fylle på mellom gode bilder

3. Vis din virkelige jeg

4. Bruk de forskjellige mulighetene Instagram gir med spørsmål, hashtags, kommentarer, lokasjoner og annet aktivt

5. Ikke fokuser på forandringene Instagram gjør, men på hva du selv gjør.

6. Bruk live-funksjonen

7. Oppdater hashtagsene du bruker

8. Skriv tekster som engasjerer under bildene

9. Bruk mer video

Tipsene over kan godt kombineres med noen velbrukte triks som fortsatt fungerer. Vi har samlet noen av disse under:

Bruk hashtags som #FF (Follow Friday), #instafollow, #l4l, #tagforlikes og #followback. Dette gir deg flere følgere, men kanskje ikke alt for ofte følgere som er engasjerte i det du gjør og den du er.

Bruk alltid alle hashtags du kan.

Følg med på trender i sosiale medier, og delta på de du føler er naturlig.

Lik og kommenter andre bilder som ligner på det du selv legger ut. Da får du ofte følgere som er interessert i mye av det samme som du selv driver med. Gjelder like mye for privatpersoner som firmaer.

Legger du ut bilder på ettermiddagen får det mest effekt, og på søndag. Søndag har færrest bilder, men flest som bruker Instagram.

Følg alle du får anbefalt fra Instagram. Det er appens egne innebyggede logikk som tilsier at det skal stemme, og det stemmer ofte.

Svar på kommentarer og lik gode kommentarer. Engasjerte likes gir deg bedre ranking i bildefeeden, og dermed sannsynligvis flere følgere.

Vi kommenterer oftere på bilder som har kommentarer i teksten, så hvis du ber om kommentarer så får du det oftere.

Tag andre i dine innlegg.

Ikke bytt filter, bruk det samme hele tiden. Dine følgere vil oppleve det som en ensartet stemme.

Bilder med lys og ansikter engasjerer mer enn mørke bilder.

PS! Filteret flest liker er visstnok mayfair. Så vet du det.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!