Gå til sidens hovedinnhold

Slik kjøper du iPad billigst

Det er mange tusenlapper å spare på å gjøre det riktig.

Det finnes i grove trekk tre måter å kjøpe en iPad på, nettbutikk, privat, eller fra USA. Og forskjellen er enkel: Jo mer du er villig til å anstrenge deg, jo billigere får du kjøpt den.

På nett
Den enkleste måten å skaffe iPad på er å kjøpe den gjennom en norsk nettbutikk som har den på lager. Ludostore opplyser at de har iPad til 6490 kroner for versjonen med 16 GB og Wi-Fi uten 3G, mens PS.no selger modellen for en tusenlapp ekstra.

Toppmodellen med Wi-Fi, 3G og 64 GB minne koster 10 990 kroner. Dermed blir det enkleste ikke nødvendigvis det beste. Alternativene kan raskt spare deg for noen tusenlapper.

Her finner du blligste norske pris på Apple iPad

Et godt alternativ er å kjøpe iPad fra en av de mange som annonserer den på Finn.no. Her selges iPad til priser som varierer fra drøyt 4000 kroner, til 12 000 kroner for toppmodellen.

Merk deg at en del av selgerne oppgir at de holder til i USA. Det betyr at du må betale moms i tillegg for å få maskinen til Norge på reglementert vis.

Mange har også forsøkt løsningen der du bestiller iPad til et budfirma med amerikansk adresse. Budfirmaet sender så varen videre til deg. Apple har imidlertid kansellert flere slike bestillinger.

Over there
Det finnes også alternative måter å kjøpe iPad på, og kjenner du noen som skal besøke USA, så kan du jo høre om de er villige til å kjøpe med en iPad til deg. Du kan også få venner i USA til å sende deg iPad, eller du kan kjøpe den på eBay.

Enkelte velger å få iPad tilsendt som gave. Men det betyr ikke at varen blir avgiftsfri. Så lenge verdien av gaven er på over 1000 kroner må du betale merverdiavgift. Merverdiavgiften er på 25 prosent, og beregnes ut fra varens verdi inkludert fraktkostnad og eventuell forsikring av forsendelsen.

Avgiftsfritak
Venner som reiser til utlandet og blir borte i mer enn 24 timer kan ha med seg varer til en verdi opp til 6000 kroner uten at det er avgiftspliktig. Det betyr at de kan ta med seg en iPad, men da er de også tett opp mot grensen av hva som er tillatt. Har de med seg flere iPad-er må de gå på rødt.

I praksis blir iPad billigst dersom du får noen til å kjøpe den for deg i USA, og bringen den med seg til Norge. Nest billigst blir den dersom du har venner i USA som kan sende den til deg.

Bruk i Norge
Når du har skaffet deg en iPad, så kommer utfordring nummer to. For å bruke iPad mot iTunes i Norge trenger du nemlig en amerikansk iTunes-konto. Uten dette vil du ikke kunne synkronisere iPhone mot din PC, eller bruke iTunes.

Å sette opp en amerikansk iTunes-konto er ganske enkelt. Om du googler ”amerikansk itunes konto” vil du finne flere beskrivelser av hvordan du går frem. Husk bare at metoden forutsetter at du oppgir at du har en amerikansk adresse. Om du oppgir dette mens du vitterlig bor i Norge, så bryter du lisensavtalen du godtok da du installerte iTunes.

Husk også at du vil trenge en egen lader eller en adapter, ettersom laderen som følger med har amerikansk kontakt. Du kan imidertid bruke samme lader som til iPhone, eller lade via USB.

SIM-kort
Kjøper du 3G-versjonen av iPad skal du være klar over at den ikke kan bruke samme SIM-kort som du bruker i mobiltelefonen din. Istedet må du ha MicroSIM, som i praksis er samme kort med mindre plast. Det er derfor mulig å klippe til et eksisterende SIM-kort og bruke det i iPad. Nå opplyser imidlertid både Ludo, som selger iPad, og Telenor Mobil at du kan bestille MicroSIM fra dem. Også Netcom vil om kort tid kunne tilby MicroSIM.

Se video av når vi pakker ut vår nye iPad

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken