NA24.no

Slipper momsplikt

TIL OSLO: Nå kan du vinne billetter til Supergrass som spiller i Oslo på lørdag.
TIL OSLO: Nå kan du vinne billetter til Supergrass som spiller i Oslo på lørdag. (Getty Images)
Kulturlivet slipper med skrekken.

Finansminister Kristin Halvorsen og kultur- og kirkeminister Trond Giske har sendt ut en felles pressemelding der det gjør det klart at det ikke blir moms for kulturarbeiderne.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Regjeringen vil ikke foreslå moms på billetter til musikkfestivaler, konserter og fri scenekunst som standup, sier finansminister Kristin Halvorsen i pressemeldingen.

Da regjeringen la frem statsbudsjettet for 2009 presenterte de en gjennomgang av en offentlig utredning om merverdiavgift på kultur- og idrettsområdet. De opprettet et Kulturmomsutvalget som skulle utrede muligheten for et utvidet momsgrunnlag. Utvalget skulle også tilrettelegge et mer oversiktlig og helhetlig regelverk. Dette skulle gi mindre byråkrati og lavere administrative kostnader.

- Jeg er veldig glad for at vi har funnet en løsning som er til det beste for hele kulturlivet, og som bygger opp under regjeringens milliardsatsing på kultur, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Utvalget kom med et forslag om å momslegge billetter til ulike kulturarrangementer, men får ikke støtte i Regjeringen.

- Innspillene fra de berørte aktørene er viktige for vårt arbeid med denne saken. Det er imidlertid allerede nå klart at Regjeringen ikke vil gå inn for utvalgets forslag om å legge moms på billetter til musikkfestivaler, konserter og fri scenekunst som standup, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere