NA24.no

Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)

Slottet utsetter medaljen til Trond Ali Linstad

Sist oppdatert:
Medaljeutdelingen til Trond Ali Linstad er avlyst.

Utdelingen av Kongens fortjenstmedalje til Trond Ali Linstad på Nationaltheatret ble tirsdag avlyst på grunn av «sikkerhetsgrunner». Senere, ved 13-tiden, ble det klart at Slottet utsetter utdelingen på ubestemt tid.

- Ledelsen ved Nationaltheatret i Oslo tok avgjørelsen om å avlyse utdelingen etter dialog med politiet, sier salgsleder Jannik Finstad Wiberg til avisen.

Teateret sa nei
Prisutdelingen skulle etter planen skje på Nationaltheatret klokken 12 tirsdag i forbindelse med at Urtehagen inviterte til forestillingen «Folk og røvere i Kardemomme by».

Politiet er tirsdag formiddag til stede ved teateret, der 500 barn skal se forestillingen.

- Nationaltheatret ringte til politiet rundt klokken 10.30 og opplyste at de ikke ønsket å ha dette arrangementet der. De har mange barn til stede og har ikke sikkerhetskapasitet i tilfelle det blir demonstrasjoner eller andre protester, forteller operasjonsleder André Kråkenes i Oslo-politiet til NTB.

Nytt sted
Selve utdelingen må nå flyttes til et annet sted, ifølge politiet.

Utdelingen er kontroversiell:

- Det er mer enn underlig at Trond Ali Linstad skal få Kongens Fortjenestemedalje. Det står for meg som en gåte at en person som bygger opp under at jødene står i en verdensomspennende sammensvergelse og aktivt forfekter at Israel aldri burde vært opprettet, skulle fortjene en slik heder, sier parlamentarisk leder i KrF, Hans Olav Syversen, i en kommentar.

Han henviser til at Linstad i sin blogg på Koranen.no skriver: «vær kritisk til jøder i verden, når det gjelder den innflytelsen de har».

- Kjennetegn på antisemittisme
- Å snakke om jøder på denne måten er en typisk generalisering som er et klassisk kjennetegn på antisemittisme, sier Syversen.

Han understreker at Linstads arbeid for innvandrere ikke skal underslås, men at en fortjenestemedalje må baseres på en helhetsvurdering.

- En tildeling av fortjenestemedaljen er i dette tilfelle en feilvurdering, avslutter Syversen.

Utsetter medalje til Linstad på ubestemt tid

Ved 13-tiden ble det klart at Slottet utsetter utdelingen på ubestemt tid.

Slottet har hatt samtaler med Trond Ali Linstad og utsetter utdelingen av Kongens fortjenstmedalje på ubestemt tid, melder TV 2.

– Slottet har bedt om betenkningstid, og det aksepterer vi. Det er ennå ikke bestemt hva som skjer og om noen står i veien for denne prisen, sier Trond Ali Lindstad til kanalen.

Omringet av pressefolk og glade barn ved Urtehagen friskole mottok Lindstad beskjeden om at Slottet vil utsette utdelingen av medaljen på ubestemt tid.

Tidligere tirsdag avgjorde Nationaltheatret at de ikke ønsket å dele ut prisen under en forestilling, av hensyn til barna som skulle delta i arrangementet.

Hva mener du - var det riktig å avlyse medaljeutdelingen til Trond Ali Linstad?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere