NA24.no

Slutt på unionen

A-Com VD Fredrik Sandelin
A-Com VD Fredrik Sandelin (A-Com)
A-Com selger ut Virtual Garden, Tibe og Opinion for én svensk krone.

Tidligere eier av reklamebyråkjeden Tibe, Terje Heggem, kjøper nå tilbake kjeden som han først la inn i det norske børsnoterte kommunikasjonskonsernet Spits som igjen ble fusjonert med svenske A-Com sommeren 2007.

Svenskeeventyret slo aldri helt til for de norske aksjonærene. A-Com har slitt på den svenske børsen og tidligere i år ble blant annet mediebyrået Bizkit solgt ut av A-Com og tilbake til gründerne. Nå melder selskapet at også de norske virksomhetene skal selges.

Reklamebyråkjeden Tibe, Virtual Garden og Opinion har ikke blitt noen suksess på svenske hender og A-Com får et papirtap på hele 192 millioner svenske kroner når de norske byråene selges. Salgssummen er satt til én svensk krone. Samtidig kvitter A-Com seg med finansielle forpliktelser på 20 millioner svenske kroner og rentebærende gjeld på 25 millioner svenske kroner, heter det i en børsmelding fra selskapet.

Zoncolan, som er største eiere i A-Com, overtar den norske virksomheten. Salget skal gjennomføres så raskt som mulig, tidligst etter en ekstraordinær generalforsamling i A-Com 20 november.

Etter Zoncolans overtakelse av A-Com Norge ASA skal samtlige Tibe-selskaper selges til byrågründeren Terje Heggem (Media1Molde AS) og Erik Gabrielsen (Gabrielsen Invest AS). Det heter i meldingen at overføringen av den norske virksomheten til Zoncolan er betinget av at Tibe-gruppen gjennomføres. Riulf Rustad og Hølje Tefre kontrollerer 38 prosent av aksjene i Zoncolan som er notert på Oslo Axess.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere