*Nettavisen* Økonomi.

Smell for ukebladgigant

Hjemmet Mortensen svekket resultatet før skatt med 140 millioner kroner.

- Resultatene svekkes i hovedsak på grunn av nedskrivninger av goodwill og regnskapsmessige tap ved salg av aksjene i det svenske datterselskapet Hjemmet Mortensen AB, som nå eies av Egmont, sier administrerende direktør Anne Britt Berentsen i en pressemelding.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Tilbake for morselskapet
Omsetningen for konsernet gikk svakt fram til 1,745, 6 mill kr. Det er en økning på 0,5 prosent sammenlignet med året før. For morselskapet Hjemmet Mortensen AS, som står for det meste av omsetningen, går omsetningen svakt tilbake.

Hjemmet Mortensen AS oppnådde i 2008 en omsetning på 1,276,1 mill kroner. Dette gir en nedgang på 0,9 prosent sammenlignet med året før. Driftsresultatet ble 133, 2 millioner kroner (165,7 millioner kroner i 2007). Resultat før skatt var 88,8 millioner kroner, mot 229,3 millioner kroner året før.

Det danske Egmont-konsernet kjøpte resten av Hjemmet Mortensen fra Orkla i 2008.

- Vi hadde en offensiv satsning i 2008 med nylanseringer og lansering av klikk.no, som nå har mer enn 500 000 unike brukere. Vi står bak mange sterke og gode merkevarer, sier Berentsen.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Regner med tøft år
Berentsen tror at også 2009 blir et tøft år.

- Fjoråret var et tøft år for bransjen. Mediemarkedet er i endring og vi opplever en global finanskrise. Vi tror 2009 blir minst like utfordrende, men har gjort grep som gjør oss godt rustet, sier Berentsen.

I 2008 startet en stor omstillingsprosess i konsernet. HM gjennomfører kostnadskutt, bemanningsreduksjon og modernisering. Nedbemanningen vil omfatte 102 årsverk, og er i rute i forhold til tidsplanen ved utgangen av mars.

Hjemmet Mortensen har vedtatt å fusjonere datterselskapet Moma Publishing med morselskapet. Moma er utgiverselskap for ELLE og ELLE Interiør.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.