Smell for Vålerenga

VIF følger etter RBK, LSK og Brann med kraftig underskudd.

14.03.09 09:30

VALLE (NA24 PROPAGANDA): I likhet med de tre andre storklubbene, gikk også fjorårets cupvinner på en smell både på og av banen i fjor.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Regnskapet viser et underskudd på hele 15,7 millioner av en konsollidert omsetning (klubbens elitedel pluss aksjeselskapets salg) på 137,9 millioner.

- Ikke fornøyd
- Inntektsbildet er all time high, men vi gjorde noen bevisste valg etter at budsjettet var lagt i fjor, der vi investerte i flere og dyrere spillere enn opprinnelig budsjettert. I tillegg tar vi et ekstraordinært tap på fordringer, sier VIF-direktør Pål Breen til NA24 Propaganda.

Vålerenga Invest Fotball ASA får dermed et underskudd på 15,7 millioner. Driften uten avskrivninger gikk 1,8 millioner i pluss. I det ekstraordinære tapet ligger det en større opprydning blant klubbens fordringer, både gamle og nye.

- Vi er ikke fornøyd med det økonomiske resultatet, men det påvirkes av de høye sportslige ambisjonene og at vi endte på 10. plass i serien. Vi gikk glipp av både medie- og publikumsinntekter der, kommenterer Breen.

- Tøft for alle
For 2009 budsjetterer han med en konsollidert omsetning på 135 millioner og ni millioner i underskudd. Verken E-cup, spillersalg som ikke allerede er i boks nå eller inntekter fra cupen er lagt inn i det nøkterne budsjettet.

- Hvordan er likviditeten i VIF?

- Det blir et tøft år for alle klubbene, også oss. Vi skal ha en ekstrem kostnadsfokus i 2009, og kommer til å selge spillere, slik vi gjør hvert år.

Klubben ansatte nylig ny økonomisjef. Rune Riberg skifter fra tilsvarende jobb i Fotballforbundet, og begynner på Valle i april.

23 mill. på spillersalg
Vålerenga hentet inn 20 friske millioner i emisjon i fjor, og vurderer ifølge direktør Pål Breen ny emisjon i løpet av 2009. Bryggegata AS og John Fredriksens høyre hånd, Tor Olav Trøim, er hovedaksjonær i Vålerenga Invest Fotball ASA.

Fjoråret er det tredje året med underskudd i VIFs aksjeselskap. Oslo-klubben tjente 23 millioner på spillersalg i 2008, men publikumsinntektene falt på grunn av den dårlige sesongen. Liverpool-besøket i fjor sommer bidro til at billettinntektene ble som budsjettert, 23,9 millioner..

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag