NA24.no

Smell for Vålerenga

Sist oppdatert:
VIF følger etter RBK, LSK og Brann med kraftig underskudd.

VALLE (NA24 PROPAGANDA): I likhet med de tre andre storklubbene, gikk også fjorårets cupvinner på en smell både på og av banen i fjor.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Regnskapet viser et underskudd på hele 15,7 millioner av en konsollidert omsetning (klubbens elitedel pluss aksjeselskapets salg) på 137,9 millioner.

- Ikke fornøyd
- Inntektsbildet er all time high, men vi gjorde noen bevisste valg etter at budsjettet var lagt i fjor, der vi investerte i flere og dyrere spillere enn opprinnelig budsjettert. I tillegg tar vi et ekstraordinært tap på fordringer, sier VIF-direktør Pål Breen til NA24 Propaganda.

Vålerenga Invest Fotball ASA får dermed et underskudd på 15,7 millioner. Driften uten avskrivninger gikk 1,8 millioner i pluss. I det ekstraordinære tapet ligger det en større opprydning blant klubbens fordringer, både gamle og nye.

- Vi er ikke fornøyd med det økonomiske resultatet, men det påvirkes av de høye sportslige ambisjonene og at vi endte på 10. plass i serien. Vi gikk glipp av både medie- og publikumsinntekter der, kommenterer Breen.

- Tøft for alle
For 2009 budsjetterer han med en konsollidert omsetning på 135 millioner og ni millioner i underskudd. Verken E-cup, spillersalg som ikke allerede er i boks nå eller inntekter fra cupen er lagt inn i det nøkterne budsjettet.

- Hvordan er likviditeten i VIF?

- Det blir et tøft år for alle klubbene, også oss. Vi skal ha en ekstrem kostnadsfokus i 2009, og kommer til å selge spillere, slik vi gjør hvert år.

Klubben ansatte nylig ny økonomisjef. Rune Riberg skifter fra tilsvarende jobb i Fotballforbundet, og begynner på Valle i april.

23 mill. på spillersalg
Vålerenga hentet inn 20 friske millioner i emisjon i fjor, og vurderer ifølge direktør Pål Breen ny emisjon i løpet av 2009. Bryggegata AS og John Fredriksens høyre hånd, Tor Olav Trøim, er hovedaksjonær i Vålerenga Invest Fotball ASA.

Fjoråret er det tredje året med underskudd i VIFs aksjeselskap. Oslo-klubben tjente 23 millioner på spillersalg i 2008, men publikumsinntektene falt på grunn av den dårlige sesongen. Liverpool-besøket i fjor sommer bidro til at billettinntektene ble som budsjettert, 23,9 millioner..

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere