NA24.no

Snart dom i Memo-sak

Sist oppdatert:
Striden om hvorvidt Memo krenket åndsverk og hensyn til personvern avgjøres til uken.

Memo brukte et bilde av en libaneser i en demonstrasjon for å illustrere tittelen «frykter sosial bombe».

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Bildet var tatt under en lovlig demonstrasjon i Oslo og viser klageren i en opphisset situasjon. Bildet ble brukt i forbindelse med en omfattende reportasje om innvandringsspørsmål.

Felt i PFU
Memo ble felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU) i mai ifjor.

«Utvalget legger her særlig vekt på at det ikke noen steder i bladet er opplst om i hvilken sammenheng klageren ble fotografert. Utvalget vil videre vise til Vær Varsom-plaktens punkt 4.12, der det heter: For bruk av bilder gjelder de samme aktsomhetskrav som for skriftlig og muntlig fremstilling. Utvalget mener Memo viser manglende saklighet og omtanke», skrev PFU i sin uttalelse.

- Godt belyst
Saken var oppe for Oslo tingrett i forrige uke og tidligere Memo-redaktør Kristine Moody mener de fikk frem sine synspunkter godt.

- Både jeg og John Arne Markussen (ansvarlig for Dagbladets forlagssatsing) synes våre synspunkter har blitt godt belyst. Nå er vi spent på avgjørelsen, sier Moody til NA24 Propaganda.

To lovbrudd
Klagerens advokat Arne Meltvedt vil ha Memo dømt for to forhold, brudd på åndsverksloven og ærekrenkelse.

- Memo har misbrukt et fotografi og brukt det som blikkfang for et sakskompleks som min klient ikke er en del av. Vi mener det er brudd både på åndsverksloven og ærekrenkende, sier Meltvedt til NA 24 Propaganda.

Klager skal ikke ha krevd noe spesifikt erstatningsbeløp, men skal ha vist til tidligere tilsvarende saker. Dom ventes i neste uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere