NA24.no

Foto: Stian Lysberg Solum (SCANPIX)

Snur om aksjesalg

Sist oppdatert:
Medietilsynet pålegger ikke lenger Schibsted å selge i Stavanger Aftenblad.

Som ventet opprettholdt Medietilsynet sitt vedtak om å stoppe Media Norge-fusjonen i sin innstilling til Klagenemda for eierskap i media.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Fjerner pålegg
Tilsynet snur imidlertid i saken om Schibsteds aksjekjøp i Stavanger Aftenblad. Medietilsynet påla Schibsted å selge de aksjene de hadde kjøpt etter 15 februar i år, men nå har de snudd.

- Etter en vurdering av saken i klageomgangen ser Medietilsynet at den individuelle begrunnelsen tilknyttet ervervene i Stavanger Aftenblad ikke fremstår tilstrekkelig klart av vedtaket. Tilsynet ønsker å rette opp dette, sier områdeleder for konsesjon og tilsyn i Medietilsynet, Gudbrand Guthus, i en uttalelse på tilsynets nettsider.

Opprettholder forbudet
Selv om Schibsted har tilbudt seg å selge seg ned til en andel av dagspresseopplaget på 31,8 prosent opprettholder Medietilsynet forbudet mot fusjonen. Den såkalte normalinngrepsterskelen i loven er på 33 prosent.

Medietilsynet foretok en unntaksvurdering, og i innstillingen fastholder tilsynet at Schibsteds eierstilling innen elektroniske medier og porteføljesammensetningen er relevante hensyn i denne vurderingen.

- Medietilsynet har vurdert klagen, og finner ikke grunn til å endre inngrepsvedtaket mot Media-Norge fusjonen. I vår innstilling til klagenemnda opprettholdes derfor vedtaket på dette punkt, sier Guthus.

Irritert over utsettelse
Styreleder for Bergens Tidende Jan Einar Greve mener Medietilsynet har forsinket behandlingen.

- Gitt at Medietilsynet har gjort lite annet enn å repetere sine argumenter fra forbudsvedtaket og gjennomført to små og overflatiske undersøkelser, spør jeg meg hvorfor det har tatt over to måneder å videreformidle dette til Klagenemnda, sier Greve i en pressemelding.

Han tror på raskere behandling i klagenemden.

– Vårt inntrykk er at Klagenemnda ser behovet for en grundig, men effektiv behandling, også tidsmessig. Vi er fortsatt forventningsfulle og håper at Klagenemnda vil se at Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen og Aftenposten styrker mediemangfoldet i Norge gjennom å etablere Media Norge, sier Greve.

Har du et medietips, ta kontakt med NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere