Sogn og Fjordane best på IKT

Sogn og Fjordane vant prisen til beste fylkeskommune.Tom Solve Myklebust tok i mot prisen.

Sogn og Fjordane vant prisen til beste fylkeskommune.Tom Solve Myklebust tok i mot prisen. Foto: KS

Her er alle vinnerne av «Beste eKommune 2011».

Bergen, Sørum og Dovre kommuner og Sogn og Fjordane fylkeskommune mottok hver sin pris for «Beste eKommune 2011» under KS-konferansen «Digitalt veiskille» tirsdag kveld. Det ble i år kåret vinnere for store, mellomstore og små kommuner i tillegg til fylkeskommune.

Trude Andresen, direktør for KS Innovasjon og utvikling, delte ut årets priser og er imponert over resultatene som ildsjeler og engasjerte ledere over hele landet får til.

- Vi ser at digital fornying er et sentralt satsningsområde for kommunene, sa Andresen. Nytt av året var at det ble delt ut priser i tre kategorier for kommunene, basert på kommunestørrelse. Bakgrunnen for dette er at de store kommunene har dominert øverste del av lista de siste årene, sier hun i en melding.

- Det er viktig å vise at vi har små kommuner som også gjør mye bra på IKT-området, sa Andresen.

Dovre vant prisen for små kommuner (<5.000)
- Vinneren utmerker seg fordi de får mye IKT ut av hver krone, de er et levende eksempel på at det går an å komme langt på IKT-området også for små kommuner. Kommunen er langt fremme på eHelse og har tatt i bruk både mobile enheter og elektronisk meldingsutveksling i pleie- og omsorgstjenesten. Kommunen jobber aktivt med informasjonssikkerhet og har vært en pådriver for interkommunalt samarbeid i sin region,sier juryen.

Kommunalsjef Rune Pettersen tok i mot prisen på vegne av Dovre kommune. Sauherad og Tokke kommuner var også nominert til prisen for små kommuner.

Sørum vant prisen for mellomstore kommuner (5.000-20.000)
- Vinneren er en teknologi-pionér, og har blant annet en egen app for iPhone og Android-mobiler for sine innbyggere. De har et kommunestyre fylt opp med ePolitikere og er svært gode på informasjonssikkerhet, de har blant annet eget informasjonssikkerhetsutvalg. De har kommet langt i å få en levende dialog med innbyggerne gjennom sosiale medier og har vunnet flere kåringer for gode nettsider,sier juryen.

Rådmann Marius Trana tok i mot prisen på vegne av Sørum kommune. Kvinesdal og Vågan kommuner var også nominert til prisen for mellomstore kommuner.

Bergen vant prisen for store kommuner (>20.000)
- Vinneren tilbyr sine innbyggere gode, integrerte digitale tjenester og har kommet langt i sitt mål om “Digitalt førstevalg”. De engasjerer seg på nasjonalt nivå på vegne av hele kommunesektoren og har tatt en aktiv rolle i kommunesamarbeidet med de ti største kommunene, K10. De er godt i gang med Meldingsløftet og er en av kommunene som har kommet lengst i landet på tjenesteorientert arkitektur. Vinneren er ikke bare best i sin gruppe, men skårer også best totalt sett,sier juryen.

IKT-direktør Kjetil Århus tok i mot prisen på vegne av Bergen kommune. Asker og Bærum kommuner var også nominert til prisen for store kommuner.

Sogn og Fjordane vant prisen til beste fylkeskommune
- Vinneren har de siste årene arbeidet strategisk og målrettet knyttet til integrasjoner og verktøy internt i organisasjonen. Gjennom flere år har vinneren bidratt til integrerte løsninger for kommunikasjon mellom sak-/arkivsystemer i kommuner og fylkeskommuner. Kommunen jobber også systematisk med kompetanse og har blant annet ansatt dedikerte ressurser til digital læringsplattform. Årets vinner gjentar fjorårets bragd – og tar nok en gang prisen for beste fylkeskommune,sier juryen.

Driftsleder Tom Sølve Myklebust tok i mot prisen på vegne av Sogn og Fjordane fylkeskommune. Rogaland og Oppland fylkeskommuner var også nominert til prisen for beste fylkeskommune kommuner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.