*Nettavisen* Økonomi.

Solid fra bladgigant

Bonniers virksomhet i Norge leverer gode tall, men konkurransen er hard.

07.07.08 12:47

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Bonnier Publications har utgitt magasiner i Norge i en årrekke. Men det er først i de senere årene at virksomheten har satset offensivt på det norske markedet med markante titler som FHM, Tara, Woman, Bo Bedre og Costume.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Årsregnskapet for 2007 viser en positiv utvikling for Bonnier Publications International. Det ble omsatt for nærmere 1,2 milliarder kroner, mot 1,1 milliarder kroner i 2006. Driftsresultatet endte på 91,3 millioner, mot 113 millioner kroner året før.

Kostnader og konkurranse
Selskapet opplyser om at fordringsmassen har økt som en naturlig følge av høyere omsetning.

Videre vises det til at bransjen som selskapet opererer i, er preget av sterk konkurranse, noe som vil kunne påvirke selskapets utvikling fremover. Bonnier mener likevel at de er godt nok posisjonert for å møte risikoen og for å opprettholde sin posisjon.

Valutarisiko
Selskapet er også delvis eksponert for endringer i valutakurser, særlig i svenske og danske kroner og euro. Dette fordi en del av selskapets inntekter er i utenlandsk valuta. Det er ikke inngått terminkontrakter og lignende for å redusere slik valutarisiko

Resultat før skatt kom på 91 millioner kroner, mot 124 millioner kroner i 2006.

Norske Bonnier Publications International AS er en del av det svenske familieeide mediekonsernet Bonnier AB med base i Sverige. Bonnier har virksomheter i mer enn 20 land, med vekt på Nord-Europa. Konsernet omfatter rundt 150 foretak. Blant disse er Dagens Nyheter, Expressen, Dagens Industri, Stockholm City, Bonnier Tidsskrifter, Svensk Filmindustri og TV4. Bonnier eier også det norske tradisjonsrike forlaget Cappelen.

Bonnier Publications International AS var ikke tilgjengelig for kommentar mandag.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.