*Nettavisen* Økonomi.

Solid nedtur for Truls

MISTER SEERE: Færre nordmenn velger å følge Truls Svendsen på TV. Foto: TV 2

Den folkekjære programlederen har mistet over en tredjedel av seerne. Nytt sendetidspunkt kan være forklaringen.

07.10.15 11:31

Truls Svendsen er nok en gang på tur. Nå erobrer han hele Norge. Komikeren er aktuell med «Truls – Oppdrag Norge». Programmet hadde premiere på TV 2 tirsdag kveld.

Det gikk ikke som forventet.

«Truls – Oppdrag Norge» hadde 459.000 seere. Til sammenligning hadde «Truls – Oppdrag Hurtigruten» 684.000 seere på første program.

– Den første halvdelen av programmet hadde få seere. Det er mulig at det ikke var godt nok promotert, sier TV-ekspert Morten Wiberg til Nettavisen.

Han viser til at forrige sesong fikk drahjelp av vinter-OL.

– Det var heller ikke stor konkurranse fra de andre kanalene tirsdag kveld, fortsetter Wiberg.

Nytt sendetidspunkt

I motsetning til «Oppdrag Hurtigruten» blir «Oppdrag Norge» sendt tidligere på kvelden. Wiberg mener dette kan forklare deler av frafallet.

Svendsen har hatt stor suksess med «Truls - Oppdrag Hurtigruten» og nå sist «Tjukken og Lillemor».

– Jeg tror ikke TV 2 er skuffet, men de håper nok at «Oppdrag Norge» kan løfte seg noe mer, sier Wiberg i Carat.

– Vi elsker Truls

Truls Svendsen startet sin TV-karriere på midten av 2000-tallet i «Senkveld med Thomas og Harald». Jobben fikk han av sin venn Harald Rønneberg.

TV 2 fikk en dagsandel i den kommersielle målgruppen 20-49 år på 21,2 prosent tirsdag kveld. Dette er en økning på hele 3 prosentpoeng fra sist tirsdag.

– Vi vet jo at seerne elsker Truls, og det gjør sannelig vi også. I går bidro han til å løfte hele tirsdagskvelden på TV 2 betraktelig med premieren på «Truls – Oppdrag Norge». På kommersiell TV er han helt i toppen med 459.000 seere kl. 20.00 på en ukedag, og programmet har også hatt en veldig fin effekt for resten av TV 2-kvelden. 21-Nyhetene i etterkant av Truls hadde 480.000 seere i går, og med 389.000 seere hadde «Det er lov å være blid med Else» i går de høyeste tallene siden premieren i april, forteller Jarle Nakken som er programdirektør i TV 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.