NA24.no


MISTER SEERE: Færre nordmenn velger å følge Truls Svendsen på TV.
MISTER SEERE: Færre nordmenn velger å følge Truls Svendsen på TV. Foto: TV 2

Solid nedtur for Truls

Sist oppdatert:
Den folkekjære programlederen har mistet over en tredjedel av seerne. Nytt sendetidspunkt kan være forklaringen.

Truls Svendsen er nok en gang på tur. Nå erobrer han hele Norge. Komikeren er aktuell med «Truls – Oppdrag Norge». Programmet hadde premiere på TV 2 tirsdag kveld.

Det gikk ikke som forventet.

«Truls – Oppdrag Norge» hadde 459.000 seere. Til sammenligning hadde «Truls – Oppdrag Hurtigruten» 684.000 seere på første program.

– Den første halvdelen av programmet hadde få seere. Det er mulig at det ikke var godt nok promotert, sier TV-ekspert Morten Wiberg til Nettavisen.

Han viser til at forrige sesong fikk drahjelp av vinter-OL.

– Det var heller ikke stor konkurranse fra de andre kanalene tirsdag kveld, fortsetter Wiberg.

Nytt sendetidspunkt

I motsetning til «Oppdrag Hurtigruten» blir «Oppdrag Norge» sendt tidligere på kvelden. Wiberg mener dette kan forklare deler av frafallet.

Svendsen har hatt stor suksess med «Truls - Oppdrag Hurtigruten» og nå sist «Tjukken og Lillemor».

– Jeg tror ikke TV 2 er skuffet, men de håper nok at «Oppdrag Norge» kan løfte seg noe mer, sier Wiberg i Carat.

– Vi elsker Truls

Truls Svendsen startet sin TV-karriere på midten av 2000-tallet i «Senkveld med Thomas og Harald». Jobben fikk han av sin venn Harald Rønneberg.

TV 2 fikk en dagsandel i den kommersielle målgruppen 20-49 år på 21,2 prosent tirsdag kveld. Dette er en økning på hele 3 prosentpoeng fra sist tirsdag.

– Vi vet jo at seerne elsker Truls, og det gjør sannelig vi også. I går bidro han til å løfte hele tirsdagskvelden på TV 2 betraktelig med premieren på «Truls – Oppdrag Norge». På kommersiell TV er han helt i toppen med 459.000 seere kl. 20.00 på en ukedag, og programmet har også hatt en veldig fin effekt for resten av TV 2-kvelden. 21-Nyhetene i etterkant av Truls hadde 480.000 seere i går, og med 389.000 seere hadde «Det er lov å være blid med Else» i går de høyeste tallene siden premieren i april, forteller Jarle Nakken som er programdirektør i TV 2.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere