NA24.no

Foto: NTB Scanpix

Solid tilbakegang for mediegigant

Sist oppdatert:
Millionskrell for Norges nest største avishus.

Tirsdag ble Are Stokstad ansatt som ny konserndirektør i Amedia. Han får en tøff start på jobben.

Konsernet han nå leder gikk fra en omsetning på 1,343 milliarder kroner i første kvartal 2012 til 1,250 milliarder samme kvartal 2013. Det er ned 7 prosent.

Resultat før skatt falt fra 49 millioner kroner til minus 18 millioner kroner kvartal mot kvartal.

Nedgangen forklares med fall i annonse- og trykkeriinntektene.

Dårligere enn forventet

- Resultatet er preget av utfordrende markeder. I tillegg svekkes utviklingen fra tilsvarende periode i fjor ved at påsken inntraff i 1. kvartal i år. Flere forhold vil endre seg til det bedre når vi ser 1. tertial under ett. Likevel er resultatet noe dårligere enn forventet. Vi har iverksatt offensive tiltak for å møte de strukturelle endringene som preger hele mediebransjen, sier konsernsjef Are Stokstad i en pressemelding.

Amedias annonseinntekter på papir gikk tilbake med 12 prosent i 1. kvartal, mens de digitale annonseinntektene økte med 2 prosent. En vesentlig andel av nedgangen er knyttet til påskens plassering. Av totale annonseinntekter på 521 millioner kroner i 1. kvartal, var 18 prosent digitale inntekter.

Opplagsfallet fortsetter

Det samlede opplaget i avisene går tilbake 4 prosent i 1. kvartal sammenlignet med året før, blant annet grunnet omlegging av utgivelsesfrekvens. Det digitale opplaget doblet seg i 1. kvartal 2013 fra samme periode i fjor. Opplagsinntektene er samlet sett marginalt lavere enn året før.

- Den digitale trafikkveksten fortsetter. Trafikken på nett vokste med 11 prosent fra fjoråret, mens den mobile trafikken økte med 78 prosent, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere