Solid tilbakegang for mediegigant

Foto: NTB Scanpix

Millionskrell for Norges nest største avishus.

16.05.13 12:38

Tirsdag ble Are Stokstad ansatt som ny konserndirektør i Amedia. Han får en tøff start på jobben.

Konsernet han nå leder gikk fra en omsetning på 1,343 milliarder kroner i første kvartal 2012 til 1,250 milliarder samme kvartal 2013. Det er ned 7 prosent.

Resultat før skatt falt fra 49 millioner kroner til minus 18 millioner kroner kvartal mot kvartal.

Nedgangen forklares med fall i annonse- og trykkeriinntektene.

Dårligere enn forventet

- Resultatet er preget av utfordrende markeder. I tillegg svekkes utviklingen fra tilsvarende periode i fjor ved at påsken inntraff i 1. kvartal i år. Flere forhold vil endre seg til det bedre når vi ser 1. tertial under ett. Likevel er resultatet noe dårligere enn forventet. Vi har iverksatt offensive tiltak for å møte de strukturelle endringene som preger hele mediebransjen, sier konsernsjef Are Stokstad i en pressemelding.

Amedias annonseinntekter på papir gikk tilbake med 12 prosent i 1. kvartal, mens de digitale annonseinntektene økte med 2 prosent. En vesentlig andel av nedgangen er knyttet til påskens plassering. Av totale annonseinntekter på 521 millioner kroner i 1. kvartal, var 18 prosent digitale inntekter.

Opplagsfallet fortsetter

Det samlede opplaget i avisene går tilbake 4 prosent i 1. kvartal sammenlignet med året før, blant annet grunnet omlegging av utgivelsesfrekvens. Det digitale opplaget doblet seg i 1. kvartal 2013 fra samme periode i fjor. Opplagsinntektene er samlet sett marginalt lavere enn året før.

- Den digitale trafikkveksten fortsetter. Trafikken på nett vokste med 11 prosent fra fjoråret, mens den mobile trafikken økte med 78 prosent, heter det i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.