*Nettavisen* Økonomi.

Sommerens eneste nett-taper

Sommeren har hatt mange nettvinnere, men det er også én taper.

06.08.10 09:48

Det er lenge siden det var slik at sommer og fridager ikke var store nettdager. Der det tidligere var slik at mesteparten av nett-trafikken kom i «arbeidstiden,» er det nå relativt jevn trafikk hele dagen og på helger og i fridager.

Naturlig nok er trafikken litt lavere på sommeren enn ellers på året ettersom mange nordmenn er på reise eller faktisk tar for seg mer eller mindre aktive utendørsaktiviteter.

TV-kanalene vinner
Av de store nettsidene i Norge er det utvilsomt tv-kanalene NRK og TV 2 som har mest å juble for. Deres kombinasjon av værportaler (Storm og Yr), tilbud av nett-tv og promotering gjennom tv-ruta av deres nettprodukter har ført til at NRK har en økning på 18,7 prosent fra sommeren 2009 mens TV 2 kan juble for en økning på hele 42,7 prosent.

For TV 2 er det nok også en liten effekt av både VM og Tour de France, men i løpet av sommeren har kanalen klart å etablere seg på topp 10 over norske nettsider foran blant annet Aftenposten.

VG sliter
Nettavisene har hatt en god økning på sommeren de siste årene, og for fire av de fem største er det også en økning fra 2009 til 2010. Aftenposten har en økning på 3,6 prosent mens Dagbladet kan slå i bordet med en økning på 6,2 prosent. Nettavisen hadde en økning på 8,4 prosent, mens ABC Nyheter hadde en økning på hele 17 prosent.

Den største nettavisen har likevel en nedgang. VG gikk ned med 1,5 prosent hvis man sammenligner sommeren 2009 med 2010 i antall lesere. Samtidig har også antall sidevisninger gått ned fra til 36 millioner i 2009 til 15,8 millioner i 2010 (uke 30 begge år). En nedgang på 56 prosent.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tallene som er sammenlignet er et gjennomsnitt av fem uker fra begynnelsen av juli fra Gallups offisielle nettstatistikk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.