*Nettavisen* Økonomi.

Sony og Microsoft krangler. Igjen

- Vi er størst. - Nei, vi er størst. - Nei, for vi er størst. - Veldig vanskelig, siden VI er størst.

18.02.10 12:59

Sony var en gang kongene på konsollhaugen med den ekstremt suksessfulle Playstation 2. Men så lanserte selskapet PS3, konsollen «folk måtte jobbe overtid for å få råd til», og dermed seilte Microsoft opp på siden, og strakk ut tunga.

Men etter at Sony satt ned prisen på PS3 og lanserte den litt mindre utgaven PS3 Slim, har salget tatt seg opp. Såpass at Sony føler det er trygt å slenge med leppa igjen.

- Vi skaper bedre forhold for utviklingsmiljøet enn 360 gjør. Ettersom antall PS3-er i hjemmene begynner å ta igjen 360, kommer du til å se at utgiverne raskt selger jevngodt med 360, sier pressesjef Rob Dyer for Sony i USA til nettsiden Industry Gamers.

Dyer trekker fram EA-spillet «Madden» som eksempel, som skal ha solgt i forholdet 1,4 til 1 på Playstation. På Xbox 360 skal forholdet være 1 til 1.

- Og det kommer bare til å bli bedre ettersom vår installerte maskinpark vokser.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi kommer til å slå Xbox 360

Dyer langet også ut mot Microsofts strategi med eksklusivt innhold til Xbox 360.

- Microsoft har veldig få egne studioer. Bungies neste «Halo» er det siste spillet. Rare gir sjelden ut noe. Du har Peter Molyneux med hans «Fable»-greier... Men de har ikke egne utviklingsstudioer, i Redmond eller noe annet sted. Det har vi, sier Dyer.

- Så istedenfor å legge penger i egne studioer, går de til Epic, Valve og BioWare. Vi kommer ikke til å konkurrere med Microsoft på den fronten. Det vi har er en verdensomspennende business, og den er større enn 360 sin. Vi passerte dem i Europa, og de eksisterer ikke engang i Japan. Vi kommer til å ta dem igjen, og gå forbi her i USA også, sier han.

Dyer legger ikke skjul på at han mener Sony har en teknisk bedre konsoll, og forteller at Sony oppfordrer utviklere til å få det meste ut av PS3.

- Hvis du lager mer innhold på Blu-ray, bedre grafikk, klarer å få mer av det innholdet spillerne vil ha på disken, da kommer det til å synes i salget.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Ingen har flere eksklusive spill

Microsoft sitter naturligvis ikke på gjerdet, men benytter første anledning til å sparke tilbake.

I et intervju med CVG stiller Aaron Greenberg opp for Xbox 360.

- Det finnes ingen annen plattform med mer eksklusivt innhold enn Xbox 360, sier han.

Som Peter Molyneux tidligere har uttalt, mener Greenberg at 2010 kommer til å bli et svært sterkt år for Xbox 360.

- Det kommer naturligvis til å være gode spill til PS3, og det respekterer vi, men vårt mål er å ha de største bestselgerne og flest eksklusive spill og jeg mener det er helt tydelig at vi har det i år.

- 2010 kommer til å bli et stort år for oss. Ikke bare for kjernespillerne, men i forhold til hva vi kommer til å gjøre med Xbox Live. Vi lanserer Natal før jul, sier Greenberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.