*Nettavisen* Økonomi.

Søtsaker til Høyesterett

Søtt navnevalg kan påføre sur svie. Høyesterett avgjør.

18.09.08 08:34

Torsdag og fredag skal godtebråket mellom bergenske Søtt + Salt AS og Oslo-baserte Pascal Drift AS opp i retten for tredje gang.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Søtt + Salt dro konditorkjendis Pascal Dupuy for retten fordi selskapet mener varemerkene kunne forveksles. Bergensbedriften nådde fram i Oslo tingrett høsten 2006, og Pascal fikk forbud mot å benytte «Pascal søtt & salt» som varemerke eller forretningskjennetegn.

Med på dommen fulgte 25.000 i vederlag til Søtt + Salt AS og 75.000 i saksomkostninger. Men Pascal Dupuy anket, og i slutten av januar i år ble selskapet hans frikjent.

- Flertallets konklusjon er etter dette at det ikke kan sies å foreligge noen indirekte forvekslingsfare mellom de to merkene, heter det i dommen.

Mindretallet, lagdommer Harald G. Nyhus, var ikke enig.

- Tatt i betraktning den store graden av vareslagslikhet som foreligger mellom de varer og tjenester som partene tilbyr, foreligger det derfor en fare for at en ikke ubetydelig andel av omsetningskretsen kan bringes til å tro at det foreligger et kommersielt fellesskap mellom partene.

De neste en og en halv dagene skal Høyesterett behandle varemerkestriden.

- Vi mener jo varemerkene er helt ulike, og nå blir det spennende hva Høyesterett kommer frem til, sier advokat Rune Nordengen, som representerer Pascal.

Karl O. Wallevik, advokaten til Søtt + Salt AS besvarte ikke NA24 Propagandas henvendelser onsdag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.