NA24.no

Spedbarn har skadelig barnevakt

Tallet på småbarn som får tv-en til barnevakt er enormt.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

En undersøkelse viser at 90 prosent av alle amerikanske barn under to år, og så mange som 40 prosent av spedbarn under tre måneder, regelmessig ser på tv, dvd-er og videoer, ifølge Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

Forskerne bak undersøkelsen ble overrakset over resultatet.

- Vi vet ikke fra undersøkelsen om det er bra eller dårlig, det vi vet er at det er stort, sier Frederick Zimmerman ved universitet i Washington.

Læringsproblemer
En annen undersøkelse viser at hyppig tv-titting kan føre til oppmerksomhets- og læringsproblemer senere i livet.

American Acadamy for barnesykdommer estimerer at barn i USA ser på tv hver dag rundt fire timer hver dag. De anbefaler at barn under to år ikke bør se noe på tv og at eldre barn ikke bør se mer enn to timer med kvalitetsprogrammer daglig, ifølge Reuters.

Men 29 prosent av foreldrene som ble undersøkt av Zimmerman og kollegene hans mener at babyorienterte tv- og DVD-programmer gir læremessige fordeler.

- Foreldre får høylydt beskjed fra markedsførerne for tv og videoer at dette er bra for barna. At det vil hjelpe deres hjerneutvikling. Ingenting av dette har noensinne blitt bevist, sier Zimmerman, til Reuters.

- Selv én time negativt
En undersøkelse som har tatt for seg 678 familier i et tidsperspektiv på over 20 år viser at tv-titting absolutt ikke er positivt.

Den viser at tenåringer som ser tre til fire timer på tv om dagen har større sannsynlighet for å utvikle oppmerksomhets- eller læringsproblemer og at ungdommene har en nedsatt sannsynlighet for å fullføre skoleutdannelsen.

- Selv å se mer enn én time tv om dagen hadde en negativ konsekvens, men tre timer var mye verre enn én time og to var verre enn én, sier Jeffrey Johnson hos Columbia University College of Physicians og kirurg og jobbende hos New York State Psychiatric Institute, ifølge Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere