Gå til sidens hovedinnhold

Spetalen rasende etter DN-kommentar

Øystein Stray Spetalen mener DNs kommentar om ham og Tor Olav Trøim bør være «fake news»-pensum.

- Dagens oppslag i DN, hvor Thor Chr. Jensen påstår at min analyse av riggmarkedet gjør at mitt vennskap til min forlover Tor Olav Trøim er over, representerer et bunnpunkt i journalistikk, skriver Øystein Stray Spetalen i sitt tilsvar til DNs kommentar om hans analyse av olje- og riggmarkedet.

Les også: Øystein Stray Spetalen: - Jens Stoltenberg har en skjult formue på 45 millioner

«Betrakt dette som at vennskapet mellom Øystein Stray Spetalen og Tor Olav Trøim er over» var tittel børskommentatorens kommentar om det som blir beskrevet som slakt av markedsutsiktene for jackuprigger, og dermed, ifølge kommentaren, også nedsnakking av Trøims aksjer i Borr Drilling. I saken vises det til en artikkel i torsdagens Finansavisen.

Det påpekes i kommentaren at Borr-aksjen allerede har falt og er hardt presset. Jensen skriver at vennskapet mellom de to skal ha skrantet over tid, og at det etter Spetalens analyse, som ble presentert under SpareBank 1 Markets-seminar onsdag, skal kunne regnes å være på frysepunktet.

Kommentaren blir lite godt tatt i mot av Spetalen selv.

- Artikkelen burde bli obligatorisk pensum på medialinjen i Volda for alle som skal studere hersketeknikk i «fake news» og hvordan «main stream media» til enhver tid prøver å spre splid i samfunnet mellom personer og samfunnsgrupper.

Spetalen skriver at han ikke lar seg påvirke av hverken venner eller andre når han skal holde en presentasjon.

- Når jeg blir bedt om å holde en presentasjon baserer jeg den på mine matematiske og objektive analyser, ikke «fake news» som er initiert av mediarådgivere eller hjelp av journalister med politisk slagside for å spre halvsannheter og unøyaktigheter. Jeg er et uavhengig og fritt menneske som tillater meg å formidle den kunnskapen jeg besitter.

DN har etter at tilsvaret ble sendt ut oppdatert sin artikkel med Spetalens svar.

Nettavisen har vært i kontakt med Jensen torsdag, som ikke ønsker å kommentere saken.

Les også: Trøim ler av elbil-veksten: - Ikke så mye å skryte av

Les også: Kjendiser og rikinger med på søksmål mot Oslo kommune

Kommentarer til denne saken