Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Spetalen reagerer kraftig på anbefaling om ekskludering fra PFU

- HAR ALDRI VÆRT ET PROBLEM: Øystein Stray Spetalen mener det er merkelig at hans investeringer i mediebedrifter først blir problematisk for Norsk Presseforbund etter at han investerte i Resett.
- HAR ALDRI VÆRT ET PROBLEM: Øystein Stray Spetalen mener det er merkelig at hans investeringer i mediebedrifter først blir problematisk for Norsk Presseforbund etter at han investerte i Resett. Foto: Lars Brock Nilsen
Sist oppdatert:
- Merkelig at krav om ekskludering ikke kom da jeg investerte i Klassekampen, men først da jeg investerte i Resett.

Det er generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund som mener at investor og Øystein Stray Spetalen ikke kan være medlem i Pressens Faglige Utvalg så lenge han har interesser i flere medier.

Les egen sak: Presseleder vil ha investor ut av PFU

– PFU er pressens selvdømmeordning og skal ha fire representanter fra pressen og tre fra allmennheten. Da er det viktig at allmennhetens representanter ikke har bindinger til pressen, sa Floberghagen til Medier24.

FLOBERGHAGEN: Elin Floberghagen er generalsekretær i Norsk Presseforbund.

Øystein Stray Spetalen har vært medlem i Pressens Faglige Utvalg (PFU) i flere år. I disse årene har han eid andeler i en rekke medier.

- De siste ti årene har jeg eid større og mindre aksjeposter i både Schibsted og Dagbladet. Jeg var med i en emisjon i Klassekampen som gjorde det mulig å styrke avisen sitt journalistiske innhold. Det er merkelig at forslaget om at jeg skulle ekskluderes fra PFU ikke kom da jeg investerte i Klassekampen, men at det først kommer nå når jeg har investerte et mindre beløp i Resett.no, sier Spetalen til Nettavisen.

Han poengterer at han ikke har noen bindinger til redaksjonene i mediene han har eid deler av.

- Jeg skjønner ikke problemstillingen. Hvilken konfliktsituasjon mener Floberghagen at jeg kommer i, ved at jeg eier aksjer i Klassekampen, Resett, Schibsted og Dagbladet? spør han.

Spørsmålet om Øystein Stray Spetalens fremtid i PFU skal nå opp i styret i Norsk Presseforbund.

- Hva er din oppgave i PFU, Spetalen?

- Jeg representerer allmennheten og forsøker å forsvare og vurdere den personen som har klaget sin sak inn for PFU ut fra allmennhetens synspunkter, sier Spetalen.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!